Now Reading
Nori numesti svorio – susitvarkyk namus

Nori numesti svorio – susitvarkyk namus

Nori numesti svorio – susitvarkyk namus

Jeigu sukate galvas, kodėl niekaip nepavyksta numesti svorio, atsakymas yra kur kas paprastesnis negu tikėjotės. Apsižvalgykite savo kambaryje – jeigu gyvenate netvarkoje, greičiausiai niekada neturėsite gražios figūros.

Dažnai pažiūrėjus į antsvorį turinčio žmogaus virtuvę, atrodo, kad viskas joje tiesiog „rėkia“. Laikraščiai, žurnalai, lankstinukai, atplėšti vokai, maisto popierėliai, maisto likučiai, neplauti indai, rūbai ir taip toliau. O jeigu toks žmogus turi vaikų, tai betvarkė bent du kartus didesnė.

Turbūt dažnai pagalvojate: „Valgau nesveikus pusfabrikačius daug dažniau negu norėčiau. Sveriu gerokai per daug. Nors negaliu pakęsti to fakto, atrodo, kad negaliu nieko pakeisti“.

Pasirodo, jeigu žmogaus gyvenimo būdas yra nepastovus, greičiausiai, jums nepavyks laikytis dietos arba valgyti sveikai, ko rezultatas dažnai bus antsvoris. Juk svoris auga tada, kai mes nesugebame kontroliuoti savo mitybos įpročių. Netvarka, „chaosas“ galvoje ir riebalai yra labai glaudžiai susirišti. Kitaip sakant, iš to, kaip atrodo jūsų namai, galite spręsti ne tik apie charakterio savybės, bet ir mitybą. Visas šiukšles iš savo namų „perkeliate“ į savo mąstyseną, gyvenimo būdą, darbo atlikimą ir panašiai.

Paprastas pavyzdys: jeigu iš pašto dėžutės atsinešę reklaminius lankstinukus, juos numetate ant stalo ir griebiate šokolado skiltelę, tada jums reikia gerai pagalvoti apie radikalius pokyčius.

Ir, deja, didžioji dauguma žmonių, ypač vakarų šalyse, yra būtent tokie. Jų „netvarkingą“ mitybą puikiai atspindi tvarka namuose – viskas užversta, perkrauta. Ir vien tik mintis, kad visa tai reikia sutvarkyti, sekina… Taigi nors ir nemėgstame betvarkės, išmokstame su ja gyventi. Vengimas tvarkytis buityje atspindi ir vengimą imtis bet kokių pokyčių gyvenime.

Namai tampa betvarke tada, kai nekotroliuojate savo veiksmų. Ypatingai atkreipkite dėmesį į virtuvę – jeigu joje vyrauja chaosas, greičiausiai tokia pati yra ir jūsų mityba. Jūsų svoris priklauso ne tik nuo kalorijų skaičiavimo ir atsilenkimų. Jūsų svoris atspindi ir gyvenimo būdą.

Jeigu svarstote, kodėl negalite numesti svorio, pirmiausiai, perorganizuokite savo gyvenimo būdą ir susitvarkykite aplinką, kurioje gyvenate. Jeigu betvarkėje negali surasti net savo batų, greičiausiai, taip niekada ir neprisiversite sportuoti.

Tyrimai rodo, kad didžioji dalis žmonių, kurie ima tvarkytis namuose ir keisti gyvenimo būdą pasidaro labiau patenkinti savo gyvenimu ir tikslingiau siekia rezultatų. Jeigu susitvarkysite buitį, pastebėsite, kaip imate pamažu sveikiau maitintis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tačiau nepamirškite, kad susitvarkyti – nereiškia tiesiog dailiai sulankstyti rūbus, o krūvą reklaminių bukletėlių sudėti į stalčių. Tvarkytis reiškia išmesti nereikalingus daiktus: rūbus, kurių jau seniai nenešiojate, sulūžusias žirkles ar tuščią šampūno buteliuką. Lygiai kaip ir dieta nereiškia, tiesiog atsisakyti šio bei to kuriam laikui, dieta yra tada, kai iš esmės pakeičiate savo santykį su maistu. Visam gyvenimui!

Nutukimas jau yra aktuali problema beveik visose vakarų šalyse. Pavyzdžiui, net pusė britų kenčia nuo antsvorio. 1 mirtis iš 11 yra susijusi su antsvoriu….
Gyvename kultūroje, kur pasiūla ir kur kas didesnė negu mums iš tiesų reikia. Esame skatinami vartoti, vartoti ir pirkti – nesvarbu, reikia, ar ne. Todėl perkrauname ne tik savo buitį, bet ir galvą. Norėdami atsikratyti antsvorio, pirmiausia, turime jo atsikratyti galvoje.

Apgalvokite daiktus, kuriuos laikote namuose, ir savęs nuoširdžiai paklauskite: „Ar man to tikrai reikia? Ar man tikrai reikia kelnių, kurias jau seniai išaugau, bet laikau tam, kad galbūt vieną dieną svoris savaime nukris?“.

Stenkitės kuo daugiau gaminti namuose, daiktus laikykite ten, kad prireikus galėtumėte juos lengvai pasiekti, neklausykite skambių reklaminių žodžių, kiekvieną prekę pirkite tik gerai apsvarstę ir netrukus nustebsite, kaip staiga viskas ėmė keistis į gera.

Laikas.lt
Parengta pagal: Dailymail.co.uk
Nuotrauka: ALAMY

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top