Now Reading
Patarimai, kaip išsirinkti gerą planšetinį kompiuterį

Patarimai, kaip išsirinkti gerą planšetinį kompiuterį

Patarimai

Laikas.lt

Planšetiniai kompiuteriai gerokai patobulėjo po to, kai 2010 m. APPLE į prekybą paleido „iPad“. Šiais metais tokie kompiuteriai tapo viena populiariausių metų prekių.

Kompanijų, gaminančių planšetus, tikrai nemažai. Kaip išsirinkti optimaliausią variantą?

Apsispręskite, kam bus naudojamas kompiuteris

Jeigu norite planšetinio kompiuterio tik internetui, el. paštui, filmų žiūrėjimui ir panašiai, jums tiks beveik kiekvienas modelis.

Pirmiausiai, ar kompiuteris bus naudojamas darbui, mokslams ar asmeniniais tikslais? Ar naudosite kompiuterį kaip priedą savo nešiojamam? Ar naudosite kompiuterį žaidimams? O gal tiesiog norite rašyti laiškus ir tikrintis savo „Facebook“?

Atsakę į šiuos klausimus, lengviau pasirinksite norimą operacinę sistemą, idealų ekrano dydį ir panašiai.

Operacinės sistemos

Prieš pirkdami planšetinį kompiuterį, turite apsispręsti, kokios operacinės sistemos jums reikės. Vienos dažniausiai naudojamų yra „Android“, „Windows“ ir, žinoma, APPLE sistemos, palaikančios „iPad“ darbą.

„Windows“ turėtų tikti tiems, kurie su planšetais ruošiasi atlikti daug įvairiausių užduočių. „iPad“ sistemos tiks, jeigu daugiausiai dirbsite su dokumentais – čia juos galite skaityti ir redaguoti. „Android“ gali atverti „Word“ failus, skaičiuoti „Excel“ ir daryti prezentacijas „Powepoint“.

Beje, „iPad“ vis dar yra populiariausias tarp kompiuterinių žaidimų mėgėjų.

Palyginimas

Kaip nusprendėte, kokią OS pasirinkti, jūsų pasirinkimų ratas turėjo gerokai sumažėti. Tuomet galėsite kur kas lengviau išsianalizuoti kitas detales.

Net jeigu pasirinksite „iPad 2“, pagalvokite, ar norite standartinio „Wi-Fi“ ar 3G modelio. Plius, kiekvienas modelis dar gali pasiūlyti 16 GB, 32 GB ar 64 GB talpą ir spalvą (juodą ir baltą).

Tarp „Android“ ar „Windows“ palaikančių planšetų gali būti ypatingai sunku apsispręsti. Lyginkite baterijos gyvavimo laiką, interneto ir apdorojimo greitį, talpą, kamerą ir priedus prie kompiuterio.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Išvaizda ir dydis

Net jeigu galvojate planšetinį kompiuterį pirkti internetu, nueikite į artimiausią parduotuvę gyvai rankose palaikyti norimą modelį.

Norite didžiausio įmanomo ekrano (dydžiai vyrauja nuo 7 iki 10 colių) ar patogumo, kad pirkinys laisvai tilptų į kuprinę? Ar kompiuteris bus naudojamas tik suaugusių, ar ir vaikų?

Vienas svarbiausių dalykų, perkant planšetinį kompiuterį – patogumas. Kas iš to, jeigu sumokėsite daug, tačiau jis bus nepatogus naudojimui, greitai pavargs rankos, nepatogi klaviatūra ir panašiai?

Kaina

Kai nusprendėte, ko tiksliai norėsite iš naujojo pirkinio, kam ir kiek naudosite, laikas išsirinkti variantą, kuris labiausiai atitiktų jūsų poreikius už optimaliausią kainą. Nepamirškite prie kainos pridėti dar kitų reikalingų priedų pirkimą. 

Galiausiai, internete pilna recenzijų (teksto ir video formomis) iš specialistų, kurie jums tikrai padės pasirinkti planšetinį kompiuterį ir netrukus nepasigailėti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top