Now Reading
Studentiškos atostogos – kaip keliauti pigiau?

Studentiškos atostogos – kaip keliauti pigiau?

Studentiškos atostogos - kaip keliauti pigiau?

Laikas.lt

Nors daugelis iš mūsų jau moka „pagauti“ pigų skrydį, patarimai, kaip sutaupyti keliaujant vis dar aktualūs.

Ruošiantis kelionei iš anksto, puikias atostogas galima susiplanuoti net ir turint ribotą biudžetą. Pavyzdžiui, renkantis kelionę ne per didžiąsias metų šventes ar ilgiuosius savaitgalius tiek lėktuvų bilietai, tiek apgyvendinimas kainuos net iki kelių kartų pigiau.

ISIC organizacija palaiko atsakingo keliavimo idėją, bendradarbiauja su įvairiomis transporto kompanijomis ir studentiškų nuolaidų pagalba skatina keliauti pigiau.

Pateikiame keletą studentiško keliavimo patarimų.

Viešasis transportas

Pasistenkite iš anksto kuo daugiau sužinoti apie viešąjį transportą lankomame mieste. Ypač svarbu
suplanuoti, kaip keliausite nuo oro uosto iki miesto. Dažnai pasitaiko pigesnių keliavimo iš oro
uosto į miestą alternatyvų nei privatūs autobusai, tačiau jos nebūna tokios greitos. Taip pat svarbu
žinoti, kuo patogiausia ir pigiausia keliauti Jūsų lankomame mieste.

Pavyzdžiui, su tarptautiniu studento pažymėjimu ISIC Lenkijoje dažnai viešajam transportui miestuose yra taikoma panašaus dydžio nuolaida kaip Lietuvoje. Tačiau nuolaida negalioja tarpmiestiniams maršrutams. Norvegijoje ISIC pilnavertiškai įrodo, jog esate studentas ir suteikia teisę važiuoti su 15 proc. nuolaida viešuoju transportu. Nuolaida gali būti taikoma keliaujant tik su tam tikrais vežėjais tokiose šalyse kaip Švedija, Prancūzija, Vokietija ir kitur. Jei norite gauti nuolaidą, būtinai pasiteiraukite apie šią
galimybę. Tačiau nereikėtų tikėtis, jog visada kaina mažės per pusę, tokia transporto lengvata, kokia
yra taikoma ES studentams su ISIC pažymėjimų Lietuvoje, yra unikali.

Keliavimas traukiniais 

Pažinti Europą keliaujant moderniais traukiniais gali būti puikus atostogų nuotykis. InterRail – tai tarptautinis traukinio bilietas, su kuriuo galima keliauti po beveik visą Europą ar vieną pasirinktą Europos valstybę. Su šiuo bilietu keliauti yra pigiau nei pirkti atskirus traukinio bilietus atskiriems maršrutams, o jaunimui iki 26 metų taikomos ypatingos kainos.

Traukiniai patogūs, greiti, juose dažnai veikia WiFi, įrengtos kavinės, o naktiniai traukiniai jau tikrai nebeprimena bildančių sovietinių kupė. Kone kiekvienoje InterRail tinklui priklausančioje šalyje gausu privilegijų – „saldainiukų“ – keliaujantiems su šiuo bilietu. Jos taikomos keltuose, kitose transporto priemonėse, viešbučiuose, lankytinuose objektuose ir kt. Taigi, galite sutaupyti kertant dalį kelio vandeniu, keliaujant iki geležinkelio stoties ar oro uosto, ieškant pigesnės nakvynės ar tiesiog apžiūrint miestą. Išsamiau apie InterRail pasus, jų naudojimą ir keliavimą po Europą traukiniais galite skaityti čia.

Kelionės draudimas

Ne paslaptis, jog nauja aplinka, pasikeitusios klimato  sąlygos gali palikti ne tik neišdildomus įspūdžius, bet ir sukelti netikėtų pavojų. Nedaugelis prieš kelionę pagalvoja apie gresiančias nelaimes. Deja, niekada negali žinoti, kur ji tyko. Ir jei ji užklups kelionėje, vaistai, medicininė pagalba ir panašios paslaugos kainuos žymiai brangiau, Lietuvoje. Todėl ruošdamiesi į kelionę nepamirškite į lagaminą įsidėti ne tik bilietų, asmens dokumentų, bet ir kelionės draudimo. 

Draudžiantis ERGO kelionės draudimu visiems ISIC ir ITIC turėtojams suteikiama 30 proc. nuolaida draudimui nuo ligų ir nelaimingų atsitikimų, kai kelionės trukmė iki 30 kalendorinių dienų imtinai, ir net 35 proc. nuolaida – jei kelionė trunka ilgiau. Nuolaida taikoma draudžiantis Zigzag.lt biuruose visoje Lietuvoje.

Studentiška nakvynė hostelyje

Įprastai studentai nakvynei renkasi hostelį, nes taip ne tik pigiau nei gyventi viešbutyje, bet dažnai
hosteliai įsikuria strategiškai labai gerose vietose, tad galima nebrangiai gyventi šalia šurmuliuojančio naktinio gyvenimo. Hosteliuose daug mažiau privatumo, tačiau tai puiki vieta naujoms pažintims užmegzti. ISIC organizacija bendradarbiauja su viena didžiausių hostelių rezervacijos sistemų pasaulyje Hostelworld.com, kuri padeda gauti geriausią kainą 24 000 apgyvendinimo vietų visame pasaulyje. Naudojantis šia hostelių paieškos sistema, turtintiems ISIC ir ITIC pažymėjimus nereikia mokėti jokio rezervavimo mokesčio. Naudotis pasiūlymu galima neribotą kiekį kartų. Kaip pasinaudoti nuolaida skaitykite čia.


 

Keliaujant slidinėti žiemos kurortuose su ISIC pažymėjimu galima „pagauti“ gerokai pigesnius pasiūlymus ne tik keltuvams, slidinėjimo pasams, bet ir apgyvendinimui. Pasidomėkite šia galimybe. Apie nuolaidas slidinėjant daugiau galite sužinoti čia.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Būtinai atsispausdinkite ir turėkite nakvynės užsakymo patvirtinimą!

Patirk daugiau mokėdamas studentišką kainą

Atvykus į naują miestą visuomet norisi aplankyti pagrindines įžymybes: parkus, muziejus, architektūrinius ir kultūrinius paminklus. Kai kuriuos iš jų studentai gali aplankyti visiškai nemokamai arba su ženklia studentiška nuolaida. Daugelio Europos sostinių muziejai turi tam tikras išskirtines mėnesio dienas, kuomet įėjimas į muziejus nieko nekainuoja, todėl pasidomėkite ar jos bus per Jūsų kelionę. Pavyzdžiui, paskutinį mėnesio sekmadienį nemokamai pateksite į Vatikano muziejų, o į Madrido Prado muziejų – šeštadieniais nuo 18:00 iki 20:00 val. arba sekmadieniais nuo 17:00 iki 18:00 val. Susipažinkite su populiariausiu Europos sostinių nemokamų lankytinų vietų sąrašu, kuris pagelbės net ir labiausiai patyrusiam turistui. 

Nepamirškite, kad norint apžiūrėti miesto panoramą, nebūtina kilti į lankomiausios bažnyčios bokštą, dažnai yra ir kitų pastatų, nuo kurių galima pažvelgti į miestą iš aukščiau, o bilieto pirkti nereikės.
Visose ISIC pažymėjimus platinančiose valstybėse pažymėjimas yra atpažįstamas, tad ginčytis dėl studento statuso nereikės. Patogu prieš išvykstant atostogų pasidomėti, kurie muziejai, teatrai, galerijos, žymūs lankytini objektai, kavinės, parduotuvės ar pasilinksminimų vietos siūlo pasinaudoti studentiška ISIC nuolaida. Visos jos patogiai pateikiamos puslapyje isic.org su žemėlapiu ir tiksliais adresais. Beje, šią viso pasaulio ISIC nuolaidų bazę galima turėti ir savo iPhone ar Android telefone ir patogiai naudotis kelionės metu.

Bevielis internetas keliaujant

Šiuo metu nebeįsivaizduojame savo gyvenimo be interneto, todėl renkamės nakvynės vietas, transportą, kuriame galėtume nevaržomai naršyti, siųsti kelionės įspūdžius draugams ar artimiesiems. ISIC tarptautinis partneris ir didžiausias WiFi bevielio ryšio tiekėjas pasaulyje Trustive siūlo specialius, iš anksto apmokamus WiFi planus (prepaid passes) išskirtinai tik turintiems ISIC ir ITIC pažymėjimus su 50 proc. nuolaida. Šiuo metu Trustive bendradarbiauja su daugiau nei 80 WiFi operatorių ir jungia 220,000 WiFi taškų 130 šalių visame pasaulyje, užimdamas lyderio pozicijas kaip WiFi bevielio ryšio tiekėjas Europoje. Daugiau apie pasiūlymą galima sužinoti čia.

Na ir pabaigai, štai kaip ISIC nuolaidomis naudojasi studentai įvairiuose pasaulio kraštuose:

Linkime nevaržomai džiaugtis įspūdžiais ir keliauti kuo pigiau!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top