Now Reading
Gražiausi keliai pasaulyje

Gražiausi keliai pasaulyje

Gražiausi keliai pasaulyje

Laikas.lt
Parengta pagal cnngo.com informaciją.

Atostogos ir grožis asocijuojasi su gamta, miškais ar balto smėlio paplūdimiais, o ieškoti estetikos keliuose imasi retas, tačiau beveik 19 milijonų kilometrų pasaulyje užima keliai. Natūralu, kad dalis jų tęsiasi nuostabiomis vietovėmis, o važiavimais jais sukelia nemažiau įspūdžių nei pasivaikščiojimas vaiskioje pievoje.

Evo trikampis, Velsas

Atstumas: 32 km

Važiavimo laikas: 30 minučių

Į trikampį sueinantys menkai naudojami keliai veda į Gwydyr nacionalinį parką. Šis kelias išsidėstęs kalvose, jame gausu posūkių, tad važiavimas juo gan sudėtingas, tačiau vaizdas pro langą atperka visus nemalonumus – žalios pievos, pasipuošusios gėlėmis ir besiganančiais avių būreliais puikiai atspindi angliškąją kaimo idilę.

Ticlio perėja, Peru

Atstumas: 132 km

Važiavimo laikas: 3 valandos

Šis kelias skirtas adrenalino fanatikams – jis yra vienas iš aukščiausiai kalnuose besidriekiančių kelių Pietų Amerikoje ir vietomis pakyla beveik iki 5 km virš jūros lygio. Ticlio perėjos kelias išsidėstęs Andų kalnuose, jis gausus staigių posiūkių ir kelio ženklų, kurių kitose pasaulio vietose reikėtų gerokai paieškoti – vairuotojai perspėjami saugotis lamų, gaminčių netikėtai iššokti priešais automobilį.

Jebel Hafeet, Jungtiniai Arabų Emyratai 

Atstumas: 12 km

Važiavimo laikas: labai trumpas (skaitykite ir suprasite, kodėl)

Reikėtų pradėti nuo to, kad šis kelias iš tiesų niekur neturėjo vesti ir buvo asfaltuotas tik tam, kad turtingi vietiniai galėtų mėgautis savo prabangiais automoboliais. Kelią sudaro dvi atkarpos – viena yra kiek sudėtingesnė ir skirta išbandyti savo vairavimo įgūdžius, o kitoje greitis nėra ribojamas, tad iš naftos turtus susikrovę arabai gali pajusti lenktynininkais. Aplink plyti dykuma, o 45oC karštyje atrodo, jog kopos juda, tačiau jeigu nevaržomas greitis ir mirguliuolančios kopos nėra pakankama pramoga nebėra bėda – kelio pabaigoje įsikūrė golfo aikštynas.

Atlanto kelias, Norvegija

Atstumas: 8 km

Važiavimo laikas: apie 30 minučių

Ar būdami vaikais prašėte tėvų, kad padidintų greitį važiuojant per kalvotą vietą? Tam, kad pasijausti, kaip atrakcionuose. Jeigu mintyse pritarėte, o dabar nostalgiškai šypsotės, tai jums reikėtų pravažiuoti šiuo keliu – jo aukštis dažnai svyruoja, o audirnga jūra neretai aplieja į pakrantės uolas besidaužančių bangų purslais. Jeigu vairavimas jūsų nedžiugina, tai pažvelkite pro langą – vandenyje galite pamatyti ruonių ar net banginių, o nuostabiai oranžiniame saulėlydyje ratus suka gausybė jūrinių paukščių.

62 kelias, Pietų Afrikos Respublika

Atstumas: 748 km

Važiavimo laikas: apie 10 valandų

Važiuodami labai greitai suprasite, kad geriau jau nevairuoti – pakeliui išsibarsčiusios 65 vyninės tikrai masins sustoti ir pakelti taurę. Kelias vingiuoja pro Keiptauną ir Portelizabetą, tad miesčioniškos pramogos neišvengiamos – vietovės garsėja savo karštosiomis versmėmis bei autentiškai atkurtomis romėnų pirtimis. Gamtos mylėtojai taip pat nenusivils, nes pro langą galės stebėti zebrų bei baltauodegių gnu kaimenes, o išlipę iš automobilio šalikelėje tikrai pamatys tipenančius vėžlius.

Alcan greitkelis, Iš Kanados į Aliaską

Atstumas: 2,167 km

Važiavimos laikas: daugiau nei 30 valandų

Nuostabi Šiaurės Amerikos gamta atsiskleidžia visu gražumu – idiliškos žaliuojančios pievos, jose tyvuliuojantys melsvi ežerai ir pukrštaujančios ledinės kalnų upės bei, žinoma, patys kalnai. Ištisos virtinės, kurių viršūnes kiaurus metus puošia sniego kepurės. Kalabnt apie sniegą, tai žiemą šis kelias tampa ganėtinai pavojingu, kadangi smarkios pūgos čia itin dažnos. Važiuojant naktį galima klausytis vilkų staugimo, o rytais siūloma pusryčiauti pakelės užkandinėse – kiekviena jų turi ypatingus sumuštinius, kurių būtina paragauti. 

Transfagarasan kelias, Rumunija

Atstumas: 116 km

Važiavimo laikas: 1,5 valandos

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Drakulos šalis savo vardą pateisina net keliais. Šiame kelyje gausu tunelių, kurių ilgiausias yra 800 metrų ir jame aklinai tamsu. Kelias vingiuoja jungdamas Tarnsilvaniją bei Munteniją galiausiai pakildamas į 2 km aukštį pasiekdamas aukščiausią tašką Rumunijoje. Įdomu ir tai, kad keleiasdešimčiai minučių išsukus iš kelio gausite progą užlipti 1,400 laiptelių ir pasiekti Vlado III pilį. Šį valdovą dėl jo iškreipto žiaurumo vietiniai praminė drakul, kas jų kalboje reiškia velnią ir būtent jis yra Bramo Stokerio knygos prototipas.

Didysis vandenyno kelias, Australija

Atstumas: 253 km

Važiavimo laikas: 4 valandos

Kelias platus ir patogus važiuoti, o automobilių srautas juo nėra didelis. Pro langą galima grožėtis vandenynu ir kalnais, milžiniškais miškų plotais, kuriuose skraidžioja margaplunksnių papūgų būriai, eukaliptuose tupi koalos, o sausesnėse pievose šokinėja kengūros. Vietiniai žada, kad pravažiavus šiuo keliu norėsis apisukti ir važiuoti dar kartą, pakeliui sustojant ir pasimėgaujant kvapą gniaužiančia Australijos gamta.

Amalfi pakrantės kelias, Italija

Atstumas: 56 km.

Važiavimo laikas: 75 minutės

Norint prisitaikyti prie aplinkos reikėtų vairuoti senovišką automobilį nuleidžiamu stogu. Važiuosite pro filmo scenos vertus kaimelius, keletą šimtmečių menančias bažnyčias, vaismedžių giraites, o žavų peizažą įrėmins nuo jūros dvelkiantis sūrus vėjas. Tiesa, pakeliui įsikūrę net keli restoranai pelnę pasaulinius apdovanojimus, taigi išalkus tikrai rasite, kur išleisti savo pinigus.

Milfordo kelias, Naujoji Zelandija

Atstumas: 120 km

Važiavimo laikas: 90 minučių (tačiau tikrai norėsis sustoti, tad laikas gali padvigubėti)

Sakoma, jog tai gražiausiai kelias pasaulyje – jis vingiuoja per kalnus ir net keletą nacionalinių parkų. Pakeliui norėsis nuolat sustoti, kadangi Žiedų Valdovo filmavimo aištelėje (taip, garsioji trilogija filmuota būtent Naujojoje Zelandijoje) ošia ne tik šimtemetės pušys, bet ir nenuskaičiuojamai daug kalnų krioklių. Milfordo kelias driekiasi per Elingtono slėnį bei Veidrodinius ežerus, kurie savo pavadinimą gavo dėl neįtikėtino skaidrumo. Pakeliui važiuosite ir per Dingstančiojo kalno aveniu – šis keistas kelias sukuria optinę iliuziją, jog priekyje esantis kalnas mažėja, kuomet prie jo artėjate. Verta ir likti nakvoti viename iš pakelės motelių – beveik visuose patiekiamas ne tik sotus ir kokybiškas maistas, bet ir savininkų gamintas alus, o kas gali būti geriau už sočia vakarienę ir šaltą bokalą alaus grožintis pasakišku kalnų peizažu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top