Now Reading
Virškinimo sutrikimai – šių dienų prakeiksmas?

Virškinimo sutrikimai – šių dienų prakeiksmas?

Virškinimo sutrikimai – šių dienų prakeiksmas?

Laikas.lt

Šiuolaikiniam žmogui, gyvenančiam įtemptu ritmu, virškinimo sutrikimai yra puikiai pažįstamas palydovas. Tai nestebina, kadangi daugelis mūsų neturi laiko rūpintis sveika gyvensena, pakankamu fiziniu aktyvumu ar subalansuota mityba.

Ryte į darbą skubame automobiliu, kad tik greičiau kantriai prisėstume prie kompiuterių ekranų, o pietums skirtą valandą dažnai paaukojame darbiniams rezultatams gerinti. Prie to paties ekrano suvartoję prekybos centre įsigytą sumuštinį bei užgėrę jį n-tuoju puodeliu kavos, neišvengiamai susidursime su organizmo protestu, pareikalausiančiu kuriam laikui pamiršti visus darbus ir trokštamus rezultatus.

Šiandien plačiai paplitusi netinkama mityba – riebaus, kepto, rūkyto, „greito“ maisto vartojimas, valgymas nesilaikant paros režimo ir per dideliais kiekiais – yra viena pagrindinių virškinimo sutrikimų priežasčių. Taip pat virškinimo sistemai neigiamą įtaką daro patiriamas stresas, alkoholio vartojimas, rūkymas, nepakankamas fizinis aktyvumas, neteisingi su valgymu susiję įpročiai, pavyzdžiui, nepakankamai sukramtomas maistas.

Nors virškinimo ligos gali būti paveldėtos bei kilti dėl įvairių kitų priežasčių, neretai jų būtų galima išvengti pakoregavus gyvenimo būdą. Tačiau net ir sveikos mitybos taisyklių besilaikančius, pakankamai judančius ir sėkmingai su stresu susidoroti gebančius žmones kartais kamuoja nemalonūs sutrikusio virškinimo pojūčiai. Todėl nemažiau svarbu žinoti, kaip sau padėti sunegalavus virškinimui.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Sutrikusio virškinimo simptomus, tokius kaip pavalgius juntamas pilnumas, spaudimas skrandžio srityje, dujų kaupimasis padeda veiksmingai šalinti kompleksinis preparatas virškinimo problemoms spręsti VERDIN Gastro Complexx. Produktas normaliai virškinimo sistemos veiklai palaikyti gaminamas natūraliu augaliniu pagrindu. Jame esantys artišokų, rozmarinų, ciberžolių bei pipirmėčių ekstraktai palaiko normalią tulžies gamybą, padeda reguliuoti kepenų ir žarnyno veiklą.

Norint išvengti virškinimo sutrikimų ateityje, būtina įvertinti šiandien propaguojamą gyvenimo būdą, laiku susirūpinti ir pastebėti daromas klaidas, ilgainiui galinčias lemti rimtų virškinimo organų ligų atsiradimą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top