Now Reading
Ruošiamės vasarai arba Laimos Vaikulės 9 dienų dieta

Ruošiamės vasarai arba Laimos Vaikulės 9 dienų dieta

Ruošiamės vasarai arba Laimos Vaikulės 9 dienų dieta

Laikas.lt

Garsioji Laima Vaikulė žinome ne tik dėl savo itin charakteringo balso, bet ir dėl 9 dienų monodietos, kurią išbandė daugelis moterų. Monodietos, kurių laikantis galima vienu metu valgyti tik vieną produktą, vertinamos dvejopai – žinoma, kad jos itin veiksmingos ir iš tiesų padeda greitai atsikratyti sąlyginai daug svorio, tačiau neabejotina ir tai, kad šios dietos pačios kenksmingiausios. Privalu įsisąmoninti, jog nepakeitus mitybos įpročių ištirpę kilogramai grįš akimirksniu, o perlenkus lazdą laukia rimti sveikatos sutrikimai.

Laima Vaikulė daugelyje interviu sako, jog jai sudėtinga laikytis ilgalaikių dietų, kadangi jos gyvenimo tempas itin didelis, o ir valios dažnai pritrūksta. Artėjant koncertiniam turui moteris laikosi 9 dienų dietos, kuri padeda per dieną atsikratyti nuo pusės iki vieno kilogramo. 9 kilogramai per 9 dienas? Skamba neblogai!

Pasiruošimas
Prieš pradėdami laikytis šios griežtos dietos palaipsniui, kelias dienas, mažinkite suvartojamo maisto kiekį, rinkitės lengvus, greitai viršikinamus ir mažai cukrų turinčius produktus – geriausiai tinka daržovės, rupi duona, košės be priedų. Gerkite nesaldintos žolelių arbatos ar vandens, tačiau neperlenkite lazdos – pernelyg didelis skysčių kiekis tampo skrandį ir apsunkina kūną.

Bendra visoms dienoms
Produktai keisis kas tris dienas, tačiau šios dietos metu negalima vartoti jokio alkoholio, galima gerti nesaldintą kavą, arbatą, tačiau geriausia rinktis vandenį (galima su citrinos riekele) ar žolelių arbatas be cukraus ir medaus. Patartina sumažinti surūkomų cigarečių kiekį (o geriau visiškai nerūkyti), daugiau ilsėtis, vengti alinančios fizinės veiklos. Monodietos (tiesą sakant, didžioji dalis griežtų dietų) smarkiai lėtina medžiagų apykaitą – būtent todėl svoris dažnai grįžta su kaupu. Visiškai to išvengti sudėtinga, tačiau reikėtų atsikėlus, maždau 30 minučių iki prmo valgio išgerti stiklinę šilto vandens su vitaminu C. Valgyti reikėtų mažomis porcijomis 6 – 7 kartus per dieną.

1 – 3 dienos
Virti ryžiai. Ryžių kiekis nėra ribojamas, tačiau gan lengva numatyti, jog persivalgtyi nepavyks – ryžius reikėtų valgyti virtus, galima su šlakeliu sojos padažo, tad jie labai greitai nusibos ir net graužiant alkiui nepavyks prisikimšti.

4 – 6 dienos
Virta, virta garuose arba kepta orkaitėje, grilyje vištienos krūtinėlė. Žinoma, be odos. Ją taip pat galima valgyti su trupučiu sojos padažo, tačiau rinkitės kiek brangesnį ir natūralesnį, nes pigiuose variantuose itin gausu druskos, o ji skatina skysčių kaupimąsi organizme. Vištieną reikėtų ruošti be druskos bei riebalų, galima pagardinti prieskoniais.

7 – 9 dienos
Obuoliai. Sudėtingiausia dietos dalis, kadangi obuoliai tikrai menkai padeda šalin nuvyti alkį. Paprastas supermodelio Heidi Klum patarimas – dietai intensyvėjant reikia maksimaliai daug miegoti, tad pasistenkite dietą susidėlioti taip, kad obuolių dienos išpultų savaitgalį ar laisvomis dienomis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Po dietos

Neverta nė sakyti, kad pradėjus vėl kimšti svoris augs, kaip ant mielių, tad jeigu ketinate vėl grįžti prie senų įpročių geriau net nepradėkite laikytis šios dietos. Jeigu rimtai apsisprendėte, tai po dietos (ir visada) valgykite keletą kartų per dieną, mažomis porcijomis, rinkitės daugiau dažovių ir termiškai neapdoroto maisto. Įsisąmoninkite, kad jūsų kūnui bei savijautai geriau suvalgtyi nedaug, tačiau kokybiško ir brangesnio maisto nei iki blogumo prisikimšti menkaverčių pusgaminių!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top