Now Reading
Talentų banke – Darja ir jos pamokėlė, kaip gaminti iš modelino (Foto)

Talentų banke – Darja ir jos pamokėlė, kaip gaminti iš modelino (Foto)

Talentų banke – Darja ir jos pamokėlė

Laikas.lt
Organizatorių nuotr.

Kaip sako pati Darja, ji visada buvo žmogus „prie meno“: yra baigusi dailės mokyklą, tapo, siuva drabužius ir aksesuarus. Tačiau „Talentų bankui“ ji pristatė savo modelino papuošalus ir atsiuntė fotopamokėlę, kaip vieną jų pasidaryti patiems. 

„Pirmi darbai man gaudavosi „blynais“, bet su laiku įgudau techniką. Dabar užsiimu lipdymu iš modelino gan profesionaliai“, – laiške rašo Darja ir pristato savo gamintus papuošalus. Visi jie – galerijoje apačioje. Prieš ją peržiūrint – dar pora klausimų „Talentų banko“ dalyvei:
 
Kodėl užsiimi papuošalų gamyba? Kuo ši veikla tave traukia?
 
Tai yra lengviausias ir pigiausias būdas pristatyti save, kaip kūrėją: žmonės mato ką aš darau, vieniems patinka, kitiems ne. Kartais manęs prašo padaryti papuošalą pagal užsakymą, džiugu, kad galiu tai padaryti, nes ir pati pradėjau nuo to, kad internete pamačiau gražų aksesuarą, bet Lietuvoje jo nebuvo galima nusipirkti, nebuvo ir žmonių, kurie galėtų padaryti tokį papuošalą.
 
Gamyba iš modelino pastaraisiais metais yra labai išpopuliarėjusi, tuo daug kas užsiima. Kuo tavo darbai yra išskirtiniai?
 
Taip, šiuo metu rankų darbo papuošalai labai populiarūs, bet visus savo papuošalus stengiuosi padaryti išskirtinius ir nepakartojamus tikrąją šio žodžio prasme. Net pati negaliu daryti dviejų vienodų papuošalų, todėl kartais atsisakau daryti kopijas darbelių, kurių jau nebeturiu. 
 
Pirkėjos labai džiaugiasi, kad papuošalas ne tik kokybiškas ir gražus, bet ir vienintelis toks – kitos moters su tokiu pat jos tikrai nepamatys. Dar vienas iš didžiausių pliusų – visada galiu padaryti sau bet koki papuošalą. Ateity noriu išmokti kurti lėles ir pristatyti savo papuošalus platesnei publikai.
 
Specialiai „Laikas.lt“ skaitytojams Darja parengė fotopamokėlę, kaip patiems pasigaminti papuošalą iš modelino. Nuotraukose atrodo visai paprasta!
 
Prieš pradėdami darbą, nusiplaukite rankas, pasiruoškite vietą darbui. Merginos, geriau neturėkite priaugintų nagų.

Jums prireiks:
  • Polimerinio molio (FIMO) baltos spalvos (Classic № 0), kremines (Soft  №43)
  • Rudų akrilinių dažų
  • Teptuko
  • Super klijų
  • Seno dantų šepetuko
  • Metalinių detalų sagei, žiedui, vinukų auskarams
  • Adatos arba dantų krapštukų
  • Peiliuko (pjauti modeliną, jei reikės)
  • Orkaitės (joje iškepsime modelino detales

Gerai išminkykite modeliną. Sumaišykite kreminį su baltu (nuotraukoje prieš tai nurodžiau proporcijas balto ir kreminio) ir iš turimos masės padarykite didesnį blynelį (apie 3,5 cm skersmens) – būsimai sagei; blynelis apie 2 cm skersmens – žiedui, o maži, apie 1 cm skersmens – auskarams. Visų aukštis turi būti apie 0,8 cm.

Šiuos blyneliu apdorokite su šepetėliu, kad gautųsi lyg menulio paviršius:

Iš likusio modelino padarykit smulkių ryžių formos detalių, kamuoliukų, ir ryžių formos detalių su smailiais galais:

Priklijuokit smulkias detales ant blynelių: iš ryžių padarykit žiedlapius, iš kamuoliukų – gėlės centrą, iš smailių – lapelius (klijų naudoti nereikia, jie prisiklijuos savaime). Dekoruokite detales su dantų krapštuku arba adata.

Tokiu būdu dekoruokit visus blynelius. Galit sugalvoti ir savo dekoratyvių detalių: dešrelių, kubelių ir tt. Jei norit tokiu būdu apklijuokit blynelius pilnai, arba palikit vietos. Kai blyneliai bus išdekoruoti dekit juos į orkaitę. Kepti reikia apie 20 min. 110 laipsnių temperatūroj ant kepimo arba paprasto popieriaus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kai visos detalės išsikeps ir atvės, užtonuokite jas su akriliniais rudais dažais. Dažai turi likti tik viduje. Nuplaukite juos nuo paviršiaus (kad visiškai nuplautumėte dažus, naudokite acetoną). Dabar jūsų papuošalai įgavo raižyto akmens arba dramblio kaulo vaizdą. Detalės labai patvarios, nelūžta, nebijo vandens.

Lieka tik priklijuoti sagės užsegimą, žiedo pagrindą ir vinukus prie auskarų (naudokite superklijus). Galite darbelius užlakuoti, bet tai daryti nebūtina. Jeigu vis dėlto norit užlakuot, darykit tai su vandens pagrindo laku.
 
Štai kas turi gautis:

Daugiau Darjos darbų – galerijoje žemiau. Jei norisi dar, galima patikrinti jos asmeninį tinklalapį milkandginger.weebly.com bei „Facebook“ profilį.
 

„Laikas.lt“ talentų bankas laukia, kol galės pranešti pasauliui ir apie Jus. Kreipkitės adresu [email protected], pristatykite save, prisekite savo darbus, o mes pasirūpinsime, kad su jais susipažintų „Laikas.lt“ skaitytojai. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top