Now Reading
Tatuiruotė – kalinio simbolis?

Tatuiruotė – kalinio simbolis?

Tatuiruotė - kalinio simbolis?

Laikas.lt

Tatuiruotėmis šiais laikais jau mažai ką nustebinsi, yra nemažai žmonių, kurie išsitatuiruoja tikrai didelius odos plotus, tačiau net ir jie retai, kada žino, ką iš tiesų reiškia simboliai ant jų odos. Visuomenėje įsisenėjęs mitas, jog tatuiruojasi tik kaliniai – reikia pripažinti, kad jame yra tiesos. Panagrinėkime, kurios šiandien populiarios tatuiruotės seniau buvo daromos tik kalėjime.

Ašara

Ašaras pradėjo tatuiruotis kaliniai, ypač gaujų nariai, kurie tokiu būdu norėjo išreikšti liūdesį dėl artimo draugo mirties. Tiesa, šios ašaros buvo tik kontūrinės, jų vidus spalvinamas nebuvo. Ašaros tatuiruotę turėjo Amy Winehouse, sakoma, kad jos tatuiruotė simbolizavo vyro ilgesį, kuomet pastarasis sėdėjo kalėjime.

Inkaras

Natūralu, kad inkarus tatuiruodavosi jūreiviai, tačiau skirtinguose regionuose ir skirtingu laikmečiu inkarai turėjo vis kitokią reikšmę – perplauktą pusiaują, nuskendusio jūreivio sielą ar viltį pagaliau grįžti į sausumą. Jūreviai stengdavosi išsitatuiruoti įmantrius inkarus, pagal kuriuos būtų galima atpažinti jų kūną, jeigu laivas nuskęstų.

Žvirblis

Žvirbliai taip pat yra jūreiviška tatuiruotė, kuri neabejotinai reiškia sausumos ir ramaus gyvenimo troškimą – šie maži paukšteliai niekada neskrenda per arti jūros. Kitų aiškinimų taip pat esama: žvirblius tatuiruodavosi perplaukus 10 000 jūrmylių, o žvirblis su durklu krūtinėje simbolizuoja nuskendusį draugą. Žvirblis ant kaklo ar riešo – kalinio simbolis.

Katė

Katė (ar bet kuris šios šeimos atstovas) yra išskirtinė Rusijos kalėjimų tatuiruotė, kuri parodo, jog žmogus yra vagis. Jeigu tatuiruojamas vienas katinas, tai reiškia, kad vagišius dirbo vienas, jei keli – buvo veikiama gaujoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Klounas

Ganėtinai sudėtinga surasti tikrąją klouno tatuiruotės reikšmę, tačiau Kanados nusikalstamose grupuotėse ji simbolizuoja žemiausią gaujos nario statusą.

Voratinklis

Voratinklis ant alkūnių ar pečių taip pat yra kalinių simbolis, tai reiškia paprasčiausią patekimą į kalėjimą. Kartais sakoma, kad gijų skaičius simbolizuoja kalėjimo mėnesius, tačiau tokia simbolika nėra itin plačiai paplitusi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top