Now Reading
Vasariškas vynas

Vasariškas vynas

Vasariškas vynas

Atėjus karštajam vasaros sezonui nesinori vartoti stipriųjų alkoholinių gėrimų. Norite atsigaivinti ir paskanauti ko nors lengvo? Siūlome išmėginti, vasarišku laikomą, rožinį vyną, kuris puikiai tiks pietų stalui, piknikui ar romantiškam vakarui dviese.

Kodėl rožinis?

Turbūt pastebėjote, jog atėjus vasarai keičiasi mūsų mitybos įpročiai. Šiuo metų laiku dažnausiai renkamės lengvesnį maistą nei įprastai: grilyje kepta mėsa ar žuvis, šaltos sriubos, vaisiai ir daržovės.

Vasarą, prie tokio maisto, vyndariai ir vyno žinovai rekomenduoja gerti rožinį vyną. Gaivumu, raudonųjų vaisių, uogų ir netgi rūgštokų saldainių aromatu pasižymintis vynas puikiai numalšins troškulį karštą vasaros dieną. Rožinis vynas patiekiamas vėsus, tačiau neatšaldytas. Geriausias būdas jį atvėsinti – įdėti butelį į kibirėlį su šaltu vandeniu. Tik nelaikykite rožinio vyno kibirėlyje su ledukais: perdaug atšaldytas rožinis vynas praranda aromatą.

Nors rožinis vynas yra labai lengvas ir vilioja savo gaivumu, visgi, nepamirškite, kad tai yra alkoholinis gėrimas ir jį reikėtų vartoti saikingai.

Vynas, neskirtas ilgam laikymui

Rožinis vynas nėra gerai brandinamas. Raudonieji ir baltieji vynai gali būti metų metus laikomi vyno rūsiuose, o štai rožinį – rekomenduojama kuo greičiau išgerti, nes jis labai gretai oksiduojasi. Tik kai kurias rožinio vyno rūšis galima laikyti šiek tiek ilgiau (iki dviejų metų).

Rožinio vyno degustacija

Pagrindiniai Prancūzijos rožinio vyno gamintojų regionai – Provansas, Luara ir Bordo. Taip pat, vienais geriausių yra laikomi Ispanijos, Italijos ir Magrebo šalių rožiniai vynai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Rožinis vynas labai tiks prie grilyje keptos mėsos ir žuvies patiekalų ar šaltų jų užkandžių, šviežių, žalių daržovių, vaisių ir moliuskų. Tinkamiausia šio vyno patiekimo temperatūra 10-12°C. Aperityvui rinkitės putojantį rožinį vyną, pavyzdžiui, prancūziškąjį „Crémant de Loire“ ar „Saumur brut 1811“.

Skanaukite, atsigaivinkite ir mėgaukitės!

Parengė Renata Lazickaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top