Now Reading
Atspėkite – iš ko pagaminti šie baldai? (Foto)

Atspėkite – iš ko pagaminti šie baldai? (Foto)

Atspėkite - iš ko pagaminti šie baldai? (Foto)

Grynas.lt

Jauni dizaineriai neseniai pristatė įperkamus ir 100 proc. perdirbamus baldus iš kartono. Žvelgiant iš tolo – ypač jei baldai nudažyti – jie niekuo nesiskiria nuo tradicinių medinių. Darbo kambario komplektas pagamintas iš kokybiškų ir patvarių gofruoto kartono plokščių, pasinaudojus baldų iš medienos plokščių gamybos patirtimi.

„Tai – protingi baldai, protingam gyvenimui. „Protingi baldai“ – vadinasi draugiški aplinkai, įperkami, nesukeliantys streso baldai, – idėja pristatė bendrovės „SmartDeco“, sukūrusios kartono baldus, įkūrėjas Trentas Mayolas. – Tikrai turėjau daug nervų, kai studijuodamas koledže penkis kartus keičiau gyvenamąją vietą. Turėjau įsigyti brangius, importuotus baldus. Galvos skausmas buvo juos surinkti, o pervežti iš vienos vietos į kitą – dar sudėtingiau. Todėl ir sukūriau įperkamų bei itin lengvų baldų kolekciją.“

Bendrovės įkūrėjo teigimu, baldai surenkami be jokių įrankių per kelias minutes. Jie atsiunčiami lengvose plokščiose pakuotėse, o internetiniame puslapyje galima rasti visas instrukcijas, kaip juos susikonstruoti.

Jie išlaiko knygas ir kitą didelį svorį, nors patys sveria nedaug.

Šių baldų sandara yra kiek kitokia nei tradicinis gofruotas kartonas kaip mes jį įsivaizduojame. Vidinis sluoksnis yra užpildomas didesniu kiekiu medžiagos ir tai suteikia baldams patvarumo. Na o išorinis sluoksnis pagamintas iš didelio tankio ir aukštos kokybės tvirtai sukibusio plaušo. Todėl jis yra lygus ir slidus, tarsi medienos paviršius.

Baldų vidaus konstrukcijoms panaudojamas perdirbtas popierius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Pagalvok, ką veiksi su visais tais sutaupytais pinigais“, – iš anksto ragina baldų kūrėjai.
Naujai „iškepti“ verslininkai laikosi savo žodžio dėl pigumo: kartoninį stalą galima įsigyti už kiek daugiau nei 30 dolerių (apie 80 litų), o vieną didžiausių baldų – dvigubą aukštą spintelę – už 128 dolerius (apie 320 litų).

Baldus galima užsisakyti tik dviejų spalvų – baltos ir natūralios. Įdomu tai, jog baldus galima išpiešti ar ištapyti pagal savo skonį ir pomėgius.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top