Jamesas Bluntas Vilniuje

Spalio 6 d. į sostinės „Siemens“ areną sugrįš viena ryškiausių britų muzikos žvaigždžių – romantiškasis Jamesas Bluntas. Atlikėjas publikai pristatys naujausio savo pasaulinio koncertinio turo „Moon Landing“ programą, kurioje ne tik naujausi praeitų metų spalį pasirodžiusio to paties pavadinimo albumo kūriniai, bet ir geriausi Jameso Blunto hitai.

„Šis turas – tai romantiška, sena ir vienatvės kupina nusileidimo mėnulyje akimirka, kupina nostalgijos ir prisiminimų apie kažką itin didingo ir reikšmingo. Sunku patikėti, jog tai pavyko ir kartu liūdna, kad šios akimirkos nebegalėsime pakartoti. Lygiai taip pat kaip negalėsime antrą kartą patirti pirmosios meilės“, – apie naująjį koncertinį turą kalbėjo J. Bluntas.

„Moon Landing“ turą atlikėjas, padedamas savo grupės, pradėjo vasario paskutinėmis dienomis Airijoje ir jau yra suplanavęs jį pristatyti daugiau nei 90-yje koncertų didžiuosiuose Europos miestuose, Kanadoje, JAV, Naujojoje Zelandijoje, Australijoje. 

„Labai džiaugiuosi tiek dėl savęs, tiek dėl savo grupės, jog vėl esame kelyje ir galime naujausius bei geriausius savo kūrinius atlikti gyvai. Mano fanai visuomet mane skatino būti aukštumoje, todėl nėra nieko geriau, nei per koncertą groti jų būriui. Per tuos metus jie mane visuomet palaikė, todėl atsidėkodamas, aš dovanoju jiems bilietą į nepamirštamą kelionę“, – sakė lyriškų dainų atlikėjas J. Bluntas.

Pats J. Bluntas apie ketvirtąjį studijinį albumą „Moon Landing“ atsiliepia kaip apie galbūt paskutinį, tačiau tikrai geriausią. Šiuo metu jis yra antrasis pagal populiarumą tarp jo albumų ir nusileidžia tik milžiniškos sėkmės sulaukusiam debiutiniam albumui „Back to Bedlam“. Pastarasis buvo išrinktas perkamiausiu praeito dešimtmečio albumu D. Britanijoje. Iš viso J. Bluntas jau yra pardavęs daugiau nei 20 mln. albumų kopijų. 

Pirmasis naujausio J. Blunto albumo singlas „Bonifire Heart“ vos tik pasirodęs sulaukė didžiulės sėkmės, o jo vaizdo klipas per pirmąją savaitę buvo peržiūrėtas daugiau nei pusę milijono kartų.

Įdomu tai, kad nuo mažens muzikalus buvęs J. Bluntas savo ateitį siejo su armija. Pelnęs armijos kapitono laipsnį, 2002 m. jis paliko karinę tarnybą ir atsidavė muzikai. Pasaulis apie talentingą muzikantą sužinojo radijo stočių eterius užkariavus jo debiutinio albumo singlui „You‘re Beautiful“. Pastarasis daugelyje Europos valstybių tapo nepakeičiamu 2005-ųjų vasaros hitu.  Vėliau sekė tokie hitai kaip: „Goodbye My Lover“, „Wisemen“, „High“, „Carry You Home“, „Stay The Night“.

Per muzikinės veiklos dešimtmetį J. Bluntas ne kartą lipo ant apdovanojimų pakylos. Jam priklauso du Britų muzikos apdovanojimai, du MTV video muzikos apdovanojimai, du Ivor Novello apdovanojimai ir daugelis kitų. Be to, jis penkis kartus buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimuose.

„Moon Landing“ turo koncertas bus jau trečiasis J. Blunto vizitas Lietuvoje. Pirmą kartą šalies publikai atlikėjas koncertavo 2009 m. Vilniaus „Siemens“ arenoje. Tuomet jo paklausyti susirinko sausakimša arena, o jo koncertas Lietuvos sostinėje buvo įvardintas kaip vienas geriausių per jo pasaulines gastroles. Po poros metų (2011) britų dainius pasirodė ir Kaune.

Bilietus į spalio 6 d. „Siemens“ arenoje vyksiantį J. Blunto koncertą „Moon Landing“ platins „Tiketa“. Viešoji prekyba bilietais prasidės kovo 26 d., trečiadienį, 10 val.


Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai