„Senamiesčio žiogas“ koncertas

„Senamiesčio žiogas“ koncertas

Indrės Urbonavičiūtės nuotr.

Festivalis „Senamiesčio žiogas“ jau trečią kartą šią vasarą kviečia visus susitikti liepos 24 dieną „Ryšių kiemelyje 837“. Scenoje energijos nestokos neišskiriamas Olego Ditkovskio ir Nedos duetas, pirmą kartą šio festivalio scenoje pasirodantis Markas Palubenka, grupė „Arbata“ bei jaunasis festivalio atlikėjas Tadas Miliauskas.

Visi šie atlikėjai ant scenos lips su savita vizija, tačiau turėdami bendrus tikslus - išvysti klausytojo šypseną, priversti šiurpuliukus bėgioti po kūną ir parsinešti minčių apmąstymams į namus.

Jau ne pirmą kartą ant festivalio scenos lipsiantys Neda ir Olegas Ditkovskis yra vienas įdomiausių sceninių duetų, derinantys gitaros skambesį, fleitos garsus ir išskirtinius balso tembrus. Atlikėjai sako, kad jų koncertai niekada nebūna vienodi, kiekvieną kartą jų kuriama muzika suskamba vis kitaip.

Vasarišku įkvėpimu gyvenantis Markas Palubenka džiaugiasi galėdamas pirmą kartą pasirodyti „Senamiesčio žiogo“ scenoje. Tai savitus, į rėmus netelpančius ir nenorinčius tilpti kūrinius atliekantis vaikinas, kuris tikisi, jog šis festivalis praturtins jį naujomis patirtimis.

Grupė „Arbata“ sako, jog gera grįžti ten, kur jų laukia. Būtent todėl scenoje jie žada nustebinti ne tik klausytojus, bet ir patys save. Optimizmu spinduliuojanti grupė nori kiekvieno savo klausytojo akyse matyti pliusus, kurie reikštų geras ir šiltas - kaip arbata emocijas.

Jaunasis festivalio dalyvis Tadas Miliauskas su gitara beveik tokie patys geri draugai kaip Mikė Pūkuotukas su Knysliuku. O ir sekasi jiems neblogai. Nors Tadas dar nėra toks patyręs atlikėjas, jo kūriniai dvelkia nuoširdumu ir jaukumu žada paliesti kiekvieną klausytoją.

Renginio metu Ryšių kiemelį 837 papuoš Ramintos Jocienės keramikos darbų paroda, o kūrybinės raiškos centras „Uniqum“ kvies mažiuosius festivalio lankytojus į kūrybines šieno rišimo dirbtuvėles, kurių metu vaikai leisis į magišką ekologiško šieno rišimą, pasikliaudami intuicija bei muzika skambančia fone – kūrybiškai riš šieno objektus, kuriuos eigoje užfiksuos savo mintyse. Galbūt tai bus gėlė, paukštis, žaltys, viskas ir dar daugiau kas telpa mūsų fantazijoje.

Bilietus platina tiketa.lt. Renginio pradžia 19 val.

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai