Grupė „Baltasis Kiras“ kviečia į muzikinį paukščio skrydį

Net tris koncertus šią savaitę surengsianti vilniečių grupė „Baltasis Kiras“ kviečia į įvairių stilistikų muzikinį paukščio skrydį, kurio kulminacija taps net du tarptautiniai renginiai rugsėjo 19 dieną. Sugroję bendrą koncertą su lenkų reggae atlikėju Pablopavo muzikantai skubės apšildyti amerikiečių grupės „Sonny & The Sunsets“.

Jau šį penktadienį Vinco Kudirkos aikštėje suskambės Gdansko ir Vilniaus miestų bendradarbiavimui skirtas projektas „Free Culture Gdansk Vilnius“, kurio metu vilniečių grupę „Baltasis Kiras“ žiūrovai turės galimybę išgirsti kartu su vienu ryškiausių lenkų reggae muzikos atlikėju Pablopavo.

Pablopavo – gerai žinomos lenkų reggae grupės „Vavamuffin“ vokalistas. „Vavamuffin“ muzika stipriai įtakota raggamuffin, dancehall ir kitų modernių Jamaikos šokių muzikos stilių. Vokalistų trio, tarp kurių yra ir unikalų dainavimo stilių turintis Paweł Sołtys (pasivadinęs Pablopavo) sukūrė stiprų grupės veidą, o grupės albumai „Vabang!“ ir „Inadibusu“ tapo vienais sėkmingiausių Lenkijos alternatyvios scenos leidinių. Pastaruoju metu vokalistas taip pat pasirodo su grupe „Paplopavo i Ludziki“ bei veda radijo laidą „Tramwaj z Pragi“.

Vilniečių grupė Baltasis Kiras save vadina rokenrolo grupe, tačiau dažnai nevengia išlipti iš žanro rėmų. „Mūsų muzika eina išvien su jausmu, kuris veda link savojo lizdo – namų. Juose visada gera ir ramu. Mes tik padedam vieni kitiems keliauti per šitą skubėjimą, kuris lyg azartinis lošimas po truputį pasiglemžia gebėjimą išlikt žmogumi. Muzika padeda neužsimiršti ir judėti tikriau, “– sako grupės muzikantai.

Rugsėjo pradžioje grupė „Baltasis Kiras“ dalyvavo Vilniaus kultūros dienose Gdanske ir paruošė bendrą reggae muzikos projektą su lenkų vokalistu Pablopavo. Prie jų taip pat buvo prisijungęs tuo metu su „World Duo“ Gdanske koncertavęs  multiinstrumentalistas Saulius Petreikis. Projektą muzikantai pristatys rugsėjo 19 d. Vilniuje – Vinco Kudirkos aikštėje. Koncerto pradžia: 16:30

Šį ketvirtadienį, rugsėjo 18 d., muzikantai taip pat kviečia į solinį koncertą atsinaujinusiame muzikos klube „Tamsta“, o rugsėjo 19 d. iškart po koncerto Kudirkos aikštėje muzikantai kvies į Vilniaus kultūros barą „Kablys“, kur drauge su „Kite Art“ ir „Condor Avenue“ apšildys iš JAV vakarų pakrantės atvyksiančią indie rock grupę „Sonny & The Sunsets“.
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai