Estų grupės „I Wear* Experiment“ koncertas

Atsidaręs kaip namai Lietuvos indie rokui, „Liverpool“ baras Vilniuje klausytojus vis dažniau supažindina su viso Baltijos regiono muzika. Kitą šeštadienį, spalio 25 d. „Liverpool“ bare koncertuos viena svarbiausių Estijos indie muzikos grupių – elektroninę, roko ir pop muziką moderniai sujungiantys „I Wear* Experiment“. Juos apšildys bare lig šiol nekoncertavę vilniečiai „Without Letters“.

Be šio koncerto iki Kalėdų „Liverpool“ bare planuojama surengti net keletą kaimyninių šalių grupių pasirodymų. Jau patvirtintos datos estų „Slippery Slope“ (lapkričio 8 d.) ir „Galvanic Elephants“ (gruodžio 12 d.) bei latvių „Art of Keeping Secrets“ (lapkričio 23 d.) koncertams. Taip pat deramasi su naują albumą išleidusia viena populiariausių naujų estų roko grupių „Elephants from the Neptune“ – apie jų koncerto detales bus paskelbta artimiausiu metu.

Taliniečiai „I Wear* Experiment“ publikos mylimi už originalią muziką ir ypač energingus koncertus. 2010 m. startavusią grupę sudaro vokalistė-sintezatorininkė Johanna Eenma, gitaristas Mikkas Simsonas ir būgnininkas Hando Jaksi. Pernai ir šiemet „I Wear* Experiment“ išleido trijų dalių EP „Crickets Empire“. Simpatiją grupės muzikai yra išsakęs ilgametis britų muzikos žurnalistas Johnas Robbas ir vienas svarbiausių britų indie muzikos tinklalapių „The Line of Best Fit“.

Vilniečiai „Without Letters“ „Liverpool“ baro klausytojams gerai pažįstami, nes čia buvo surengtas grupės debiutinio vinilo pristatymas. Spalio 25-osios koncertas grupei bare bus pirmasis, bet nostalgiškas – būtent „Liverpool Party“ vakarėliuose, anksčiau vykusiuose kitose miesto vietose, „Without Letters“ pradėjo karjerą. Šiuo metu grupė yra tapusi viena esminių Lietuvos indie muzikos scenoje.

„Šiuo koncertu prisiminsime pačią mūsų grupės pradžią, kai „Liverpool“ vakarėliai priėmė mus dar tik pradedančius, vieni pirmųjų suteikė galimybę pasirodyti ir davė motyvaciją tęsti. Džiaugiamės, kad su mumis gros ir „I Wear* Experiment“. Su jais susipažinome per bendrą turą po Baltijos sostines, lig šiol bendraujame. Praėjusį kartą pasidalinome muzikinėmis idėjomis, jie rezervavosi mūsų vinilų, kurie tuo metu dar tik buvo gamykloje. Buvo linksma ir vertinga patirtis. Baltijos muzikos scenų bendravimas yra beprasidedantis reiškinys, kuris ateityje gali atnešti gražių rezultatų“, – mano „Without Letters“ gitaristas Adomas Narkevičius. 

„Liverpool“ barą sukūrėme kaip platformą jauniems Lietuvos indie ir roko muzikos atlikėjams. Tačiau pastebėjome, kad baras Vilniuje domina ir kitų šalių grupes, kurias galime pakviesti pasidalinti savo kūryba. Organizuodami Baltijos šalių grupių koncertus norime paskatinti muzikinių idėjų mainus. Tikimės, kad bendri Baltijos šalių grupių projektai bus įdomūs tiek patiems atlikėjams, tiek „Liverpool“ baro lankytojams“, – teigia „Liverpool Indie/Rock Bar“ baro įkūrėjai Evaldas Taroza ir Laurynas Zibolis.

Pavasarį Vilniuje, netoli Seimo ir „Vilniaus vartų“ komplekso, adresu Gynėjų g. 14 atsidariusiame indie ir roko muzikos bare „Liverpool“ jau yra koncertavę latviai „Marta Migla“, taip pat net trys suomių grupės – „The Lips“, „Fladderpuck“ ir „Fat Sacrlett“.

„Liverpool“ baras Facebook: facebook.com/indierockbar
„Liverpool“ baro WEB: indierockbar.com

Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai