GYVO MAISTO konferencija

2014 m. spalio 25 d. Vilniuje vyks jau 3-ioji Ann Wigmore GYVO MAISTO konferencija – renginys, kuriame koncentruotai vienoje vietoje bus galima išgirsti visą naujausią ir vertingiausią informaciją apie sveiką mitybą.

Medicinos autoritetai iš JAV ir Europos kalbės apie augalinės mitybos naudą

Konferencijos metu unikalia patirtimi ir žiniomis dalinsis specialiai į Lietuvą atvykstantys žymiausi medicinos ir sveikos gyvensenos autoritetai pasaulyje: Dr. Caldwellas Esselstynas Jr. (JAV), Dr. Brianas Clementas (JAV) ir Dr. Clausas Leitzmannas (Vokietija). Šia konferencija siekiama pateikti Lietuvos visuomenei naujausią, moksliniais tyrimais ir praktika pagrįstą informaciją apie mitybos įtaką sveikatai ir sėkmingus pavyzdžius, kaip galima gydyti maistu tokias ligas, kaip diabetą, širdies ir kraujagyslių ligas, vėžinius susirgimus.

Kokie būdai padėjo atgauti jėgas Billui Clintonui?

JAV prezidentui Billui Clitonui po 4 širdies šuntavimo operacijų atsistatyti padėjęs medicinos mokslų daktaras Caldwellas Esselstynas Jr. konferencijoje pasidalins vertinga patirtimi, kaip augalinis maistas be riebalų gali ne tik sustabdyti širdies ir kraujagyslių ligų vystymąsi, bet ir visiškai sugrąžinti sveikatą net ir sunkiems ligoniams. B. Clintonas savo interviu JAV televizijoms giriasi, jog pakeitęs mitybą į veganišką (atsisakęs mėsos, pieno, riebaus maisto) ne tik atkūrė sveikatą, bet ir numetė 12 kg viršsvorio. Gydytojas C. Esselstynas pasaulyje labai vertinamas ir dėl savo sudarytų, daugeliui padėjusių sveikos mitybos receptų.
Konferencijos metu veiksiančioje mugėje dalyviai taip pat turės išskirtinę galimybę įsigyti ne tik įvairiausių sveikos mitybos produktų, sėklų ar įrangos, bet ir naujausią Dr. Caldwello Esselstyno Jr. knygą.

Gydymas nuo diabeto ir nuo vėžio – Hipokrato instituto veiklos sėkmės prielaidos

JAV veikiančio Hipokrato instituto vadovas Brianas Clementas pristatys gydančios mitybos praktiką bei problemas, su kuriomis susiduria žmonės, nusprendę keisti gyvenimo būdą ir atsisakyti žalingų mitybos įpročių. Hipokrato institute, kurio įkūrėja buvo iš Lietuvos kilusi Ann Wigmore (Ona Varapickaitė),  natūraliu būdu – be vaistų, keičiant mitybą, atsisakant žalingų įpročių, žmonės pasveiksta nuo diabeto, širdies ligų ar net vėžio ir daugelio kitų lėtinių ligų. Į Hipokrato institutą žmonės, pasiryžę pakeisti gyvenimo būdą, plūsta iš viso pasaulio.

Prie medicinos mokslininkų iš JAV, prisijungs ir Lietuvos gydytojai praktikai. Kardiologas iš Klaipėdos prof. Algimantas Kirkutis ir vilnietis chirurgas dr. Darius Kubilius kalbės ne tik apie augalinės mitybos draugystę su oficialiąja medicina, bet ir dalinsis asmenine patirtimi, kuri juos atvedė iki kitokio maisto pasirinkimo.

Lietuvos gydytojų bei akademinės bendruomenės ir svečių iš užsienio susitikimas Lietuvos sveikatos mokslų universitete

2014 spalio 24 d. prie mokslininkų ir gydytojų iš JAV ir Vokietijos, prisijungs ir Lietuvos medikų ir akademinė bendruomenė. Tai pirmoji Tarptautinė gyvenimo būdo medicinos konferencija Europoje.

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas turi gilias sveikatos priežiūros ir ligų prevencijos tradicijas bei yra labai reikšminga ir tarptautiniu mastu žinoma mokslo bei ugdymo institucija. Ši konferencija organizuojama LSMU šeimos klinikos ir pirmiausia skiriama šeimos medicinos gydytojams ir slaugytojams, kurie yra arčiausiai gyventojų ir stebi juos nuo pat gimimo iki mirties bei visuomenės sveikatos specialistams siekiantiems sumažinti bendruomenių sergamumą bei pailginti gyvenimo trukmę.

Konferenciją atidarys LSMU Medicinos akademijos kancleris prof. Vilius Grabauskas, dalyvaus LSMU, Vilniaus Universiteto bei Klaipėdos universiteto mokslininkai: dr. Darius Kubilius – prof. Žaneta Petrulionienė, prof. Algimantas Kirkutis, doc. Aurelijus Veryga. Ir kiti.

Konferencijos Vilniuje ir Kaune skirtos lietuvės Ann Wigmore (Ona Varapickaitė) atminimui, kuri prieš 60 metų pradėjo sveiko maisto revoliuciją ir padėjo žmonėms visame pasaulyje vėl džiaugtis gyvenimu.
Renginio organizatoriai – Ann Wigmore fondas, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Vilniaus visuomenės sveikatos biuras, Kauno visuomenės sveikatos biuras.
Bookmark and Share
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai