Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Krevetės su fetos kremu ir granatų sėklomis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Krevetės su fetos padažu
Krevetės su fetos padažu

Krevetės su fetos kremu ir granatų sėklomis – gurmaniškas ir elegantiškas patiekalas, kuriame dera sultingos teriyaki marinate keptos krevetės ir švelnus, kreminis fetos padažas. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko išskirtinio ir naujo. Gaivus citrinos aromatas, lengvas aitrumas nuo prieskonių bei subtilus laimo rūgštumas suteikia patiekalui išraiškingą skonį. Krevetės su fetos padažu gali būti gardus pasirinkimas lengvai, bet įspūdingai vakarienei ar išskirtiniam užkandžiui.

Krevetės su fetos kremu ir granatų sėklomis: receptas

Ingredientai:

Krevetėms:

  • 800 g krevečių
  • 5 valg. š. teriyaki padažo
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ arb. š. aitriųjų pipirų dribsnių
  • 5 skiltelės česnakų
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį pipirų
  • ½ vnt. laimo sulčių (galima papildyti arba pakeisti apelsino sultimis)

Kremui:

  • 250g fetos sūrio
  • 200-300g graikiško jogurto
  • vienos citrinos žievelės
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį pipirų
  • šakelė čiobrelio
  • šakelė petražolių

Patiekimui:

  • saujelė granatų sėklų
  • šiek tiek kedrinų pinijų
  • mikrožalumynų (arba petražolių)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Valytas krevetes perkelti į didelį dubenį ir supilti tiriyaki padažą, alyvuogių aliejų, įberti paprikų dribsnių, įspausti česnakus, berti druskos, pipirų ir įspausti laimo sulčių.
2. Viską labai gerai išmaišyti ir palikti krevetes marinuotis bent 1 val. Tiek laiko neturit, galima kepti iš karto.
3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti kepti krevetes. Jas kepti 1 min, tuomet uždengti keptuvę dangčiu ir krevetes pakaitinti dar apie 30 sek.
4. Krevetes perkelti į lėkštę ir palikti atvėsti.
5. Tuo metu paruošti fetos padažą – į maisto smulkintuvą sudėti fetos sūrį. dėti graikiško jogurto, įtarkuoti citrinos žievelę, suberti visus prieskonius.
6. Viską trinti kol gausis vientisa kreminė masė.
7. Paruoštą kremą sudėti į platesnę lėkštę, šaukštu paskleidžiant.
8. Ant viršaus išdėlioti keptas krevetes.
9. Viską apibarstyti granatų sėklomis, kedrinėmis pinijomis ir mikrožalumynais.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Fetos padažasKreminė fetaKrevečių užkandiskrevetėsKrevetės su feta

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu
Receptai

Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu: skanu ir sveika

2025-01-09
Sojos ir daržovių troškinys
Receptai

Sojos ir daržovių troškinys

2024-01-06
Karališkas kepsnys
Mėsos patiekalai

Karališkas kepsnys

2024-01-04
Konkiljoniai su voveraitėmis
Makaronų patiekalai

Konkiljoniai su voveraitėmis

2024-01-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?