Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Raudonojo kario sriuba su vištiena

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Raudonojo kario sriuba
Raudonojo kario sriuba

Raudonojo kario sriuba su vištiena – tai aromatinga ir kreminė tailandietiška sriuba su vištiena, kokosų pienu ir kario pasta. Joje dera imbiero ir česnako pikantiškumas, švelnus kokosų pieno saldumas bei aštrus čili pipiro akcentas. Sultinga vištiena ir spalvingos daržovės papildo sodrų sriubos skonį, o ryžių makaronai suteikia sotumo. Puikiai tinka tiek jaukiems vakarams namuose, tiek egzotiškų skonių mėgėjams.

Raudonojo kario sriuba su vištiena: receptas

Ingredientai:

  • 1 šalotinis svogūnas
  • Gabaliukas imbiero
  • 3 skiltelės česnakų
  • 1 citrinžolė
  • 1 čili pipiras
  • Kelios šakelės petražolių
  • 4 arb. š. raudonojo kario pastos
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 2 paprikos
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 800 ml kokosų pieno (2 skardinės)
  • 250 g pievagrybių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šiek tiek sojos padažo
  • Šiek tiek žuvies padažo
  • 400 g ryžių makaronų

Gaminimo eiga:

1. Šalotinį svogūną smulkiai sukapoti ir sudėti į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus.
2. Imbiero šaknį ir česnakų skilteles smulkiai sukapoti. Sudėti į keptuvę.
3. Ten pat sudėti ir šiaudeliais pjaustytą citrinžolę, griežinėliais pjaustytą čili pipirą ir kapotas petražoles. Viską išmaišyti ir apkepti.
4. Prie daržovių sudėti kario pastą. Išmaišyti.
5. Vištienos krūtinėlę supjaustyti stambesniais kubeliais ir sudėti į keptuvę. Išmaišyti.
6. Paprikas supjaustyti juostelėmis ir taip pat sudėti į keptuvę.
7. Supilti sultinį ir kokosų pieną, pagardinti druska ir pipirais.
8. Galiausiai supjaustyti pievagrybius griežinėliais ir sudėti į keptuvę.
9. Įpilti sojos ir žuvies padažus, gerai išmaišyti.
10. Ryžių makaronus išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
11. Į dubenį dėti makaronų ir užpilti sriuba, papildomai galima pagardinti čili pipirais ir petražolėmis.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:aštri sriubaAštri sriuba su vištienaAzijos skoniaiRaudonojo kario sriubasriubaSriuba su vištiena

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Apelsininis flameri
Desertai

Apelsininis flameri

2024-01-03
Alkoholinis pieno kokteilis
Gėrimai

Alkoholinis pieno kokteilis

2024-01-29
Namuose kepta sumuštinių duona
Naudinga

Namuose kepta sumuštinių duona – tobulai minkšta

2025-05-21
Namuose kepta česnakinė duona
Naudinga

Namuose kepta česnakinė duona

2025-04-08

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?