Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Veganiškas moliūgo karis su kalafioro kepsniais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-13
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Veganiškas moliūgo karis su kalafioro kepsniais
Veganiškas moliūgo karis su kalafioro kepsniais

Veganiškas moliūgo karis su kalafioro kepsniais – šis patiekalas sujungia intensyvius prieskonių, daržovių ir kokosų kremo skonius. Troškinio pagrindą sudaro imbieras, česnakas, čili ir kario pasta, kuri priduoda pikantiškumo ir šilumos, o moliūgas ir kokosų kremas suteikia švelnumo bei kremiškumo. Traškūs, auksinės spalvos kalafioro kepsniai – puikus tekstūros kontrastas, kuris papildo patiekalą.

Veganiškas moliūgo karis su kalafioro kepsniais: receptas

Patiekiamas su ryžiais, šis derinys yra sotus, maistingas ir tinkamas įvairioms progoms. Sukurtas veganams, bet ne mažiau patiks ir visavalgiams.

Ingredientai:

  • 1 mažo moliūgo
  • itin tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 5 česnako skiltelės
  • 1 čili pipiro
  • Gabaliukas imbiero
  • 1 paprikos
  • Rraudono kario pastos
  • 700 ml daržovių sultinio
  • 3 valg. š. sezamų pastos (tahini)
  • 2 valg. š. tamari padažo (arba sojų padažo)
  • 1 valg. š. klevų sirupo
  • 1 laimo sultys
  • 250 ml kokosų kremo
  • 1 kalafioro
  • Keli šaukštai miltų
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį
  • Panko džiūvėsėlių (apvoliojimui)
  • Ryžių (patiekimui)
  • Petražolių (patiekimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Svogūną, česnaką, imbierą ir čili pipirą (išėmus sėklytes) smulkiai sukapoti.
2. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių alieju ir sudėti kepti svogūną iki kol jis taps permatomas.
3. Tuomet berti čili pipirą, česnaką ir imbierą. Dar kelias minutes kepinti.
4. Tuomet stambesniais gabaliukais supjaustyti papriką ir taip pat sudėti į keptuvę.
5. Po 1 min kepimo sudėti kario pastą ir gerai viską išmaišius pakepinti ~4-5 minutes. Itin svarbu gerai pašildyti kario pastą, tuomet ji atiduoda visą savo skonį patiekalui.
6. Berti kubeliais pjaustytą moliūgą, minutę pakaitinti ir tuomet supilti daržovių sultinį.
Viskam leisti užvirti, kartais vis pamaišyti.
7. Kai užverda – sumažinti ugnį iki vidutinės ir virti uždengus dangčiu apie 7-13 min arba tol, kol suminkštės moliūgo gabaliukai.
8. Pusę troškinio pertrinti ir supilti atgal į bendrą puodą. Jei atvėso – lengvai užvirti.
9. Sudėti sezamų pastą, įpilti tamari padažo, laimo sultis ir klevų sirupą.
10. Supilti kokosų kremą, nuimti puodą nuo kaitros ir viską gerai išmaišyti.
11. Ryžius išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
12. Kalafioro kepsniams paruošti kalafiorą pjauti ties kotu (išsikišusius šonus atsidėti kitam patiekalui). Turėtų gautis 3 kepsniai.
13. Dubenėlyje sumaišyti miltus su trupučiu vandens, kad gautųsi tiršta masė.
14. Į plačią lėkštę berti panko džiūvėsėlius.
15. Supjaustytus kalafioro kepsnius apvolioti miltų ir vandens mišinyje, tuomet džiūvėsėliuose. Jeigu norisi storesnės plutelės, taip apvolioti galima du kartus.
16. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir dėti kepti kepsnius, kol abi pusės taps gardžiai auksinės spalvos.
17. Patiekiant į dubenį dėti ryžius, pilti moliūgų kario ir dėti kalafioro kepsnį. Pagardinti smulkintomis petražolėmis.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Daržovių karisKalafioro kepsniaiKaris su kalafioro kepsniaisMoliūgų karisVaganiški patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kepti jautienos "blyneliai"
Mėsos patiekalai

Kepti jautienos „blyneliai”

2024-01-21
Nekeptas sūrio pyragas
Desertai

Nekeptas sūrio pyragas – itin paprastai paruošiamas

2025-03-28
Kukurūzinis tortas
Desertai

Kukurūzinis tortas

2024-01-13
Kreminė lęšių sriuba su šonine
Receptai

Kreminė lęšių sriuba su šonine

2025-04-09

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?