Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Apelsininė vištiena – kaip kinų restorane

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Apelsininė vištiena
Apelsininė vištiena

Ieškote lengvai pagaminamo, tačiau skanaus ir sotaus patiekalo? Apelsininė vištiena – puikus pasirinkimas, nes šis patiekalas ne tik atskleidžia nuostabų saldžiarūgštį skonį, bet ir yra greitai paruošiamas. Sodraus skonio vištiena su biriais ryžiais, visiškai tokia, kokią užsisakytumėte kinų restorane.

Apelsininė vištiena: receptas

Vištiena su apelsinų padažu – tai paprastas, tačiau itin skanus patiekalas, kuris tikrai paliks įspūdį jūsų šeimai ir draugams.

Ingredientai:

  • 600 gr vištos krūtinėlės
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šiek tiek česnakų granulių
  • Mėgstamų prieskonių
  • 1 arb. š. krakmolo
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Šiek tiek ghee sviesto ar aliejaus (kepimui)

    Pažadui:
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 valg. š. medaus
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • 200 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 1 valg. š. apelsino žievelės
  • 1 arb. š. krakmolo
  • 2 v.š. vandens

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Vištienos krūtinėles nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir supjaustyti gabaliukais.
2. Pjaustytą vištieną sudėti į dubenį, pagardinti druska, pipirais, česnakų granulėmis ir kitais mėgstamais prieskoniais.
3. Taip pat ant vištienos berti krakmolo ir kepimo miltelių. Viską gerai išmaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų prieskoniais.
4. Keptuvėje ištirpinti ghee sviestą (ar aliejų) ir sudėti kepti vištieną.
5. Kepti pavartant, kol vištiena švelniai apkeps. Iškepusią atidėti į lėkštę.
6. Į keptuvę įspausti česnakus, įdėti medaus, įpilti sojų padažo, supilti apelsinų sultis ir viską išmaišyti. Tuomet sudėti nutarkuotą apelsino žievelę.
7. Nedideliame dubenėlyje sumaišyti krakmolą su vandeniu ir gautą mišinį supilti į keptuvę. Išmaišyti.
8. Padažą pakaitinti kol šiek tiek sutirštės, tuomet vištieną grąžinti į keptuvę ir labai gerai išmaišyti.
9. Patiekti su virtais ryžiais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Deimantė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Apelsininė vištienaAzijos įkvėpta vištienaAzijos skoniaiVištiena kaip kinų restoraneVištiena su ryžiais

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mėsos suktinukai su žalumynų įdaru
Mėsos patiekalai

Mėsos suktinukai su žalumynų įdaru

2024-01-26
Mėsainiai su traškia vištiena
Mėsos patiekalai

Mėsainiai su traškia vištiena

2025-02-14
Pupelių ir kruopų paštetas Kūčių stalui
Receptai

Pupelių ir kruopų paštetas – jaukiam Kūčių stalui

2024-12-17
GOUBAO vištiena saldžiarūgščiame padaže
Mėsos patiekalai

GOUBAO vištiena saldžiarūgščiame padaže

2024-01-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?