Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Avienos šonkauliai keptuvėje

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Avienos šonkauliai orkaitėje
Avienos šonkauliai orkaitėje

Avienos šonkauliai keptuvėje – avienos šonkaulių patiekalai dažnai tampa išskirtiniu stalo akcentu – jie džiugina intensyviu skoniu ir aromatu, o tinkamai paruošti būna neįtikėtinai sultingi. Šiame recepte avienos šonkaulių marinatui naudojamas alyvuogių aliejus, druska, pipirai ir trumpas marinavimo laikas, kuris padeda išryškinti mėsos skonį, išlaikant jos natūralų sultingumą.

Avienos šonkauliai keptuvėje: receptas

Tai – puikus pasirinkimas gurmaniškai vakarienei ar ypatingai progai, kurią norite paminėti gardžiu patiekalu.

Ingredientai:

  • 2 kg avienos šonkaulių
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Gabaliukas sviesto
  • 8 česnakų skiltelės
  • Kelios rozmarino šakelės
  • Apvirti brokoliniai (patiekimui)
  • Keptos bulvės (patiekimui)
  • Marinuoti žirneliai su majonezu (patiekimui)

    Padažui:
  • 6 česnako skiltelės
  • Sauja petražolių
  • Keli šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos pagal skonį
  • 1 citrinos sultys

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Avienos šonkaulius suspjaustyti pjausniais ir sudėti į didelį dubenį.
2. Užpilti aliejaus, berti druskos ir pipirų. Labai gerai išmaišyti ir palikti šiek tiek pasimarinuoti.
3. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti sutraiškytus česnakus ir rozmarino šakeles.
4. Kelias minutes viską pakepti pamaišant ir tuomet atidėti į lėkštę.
5. Į tą pačią keptuvę sudėti marinuotus šonkaulius.
6. Kept apie 2 min kiekvieną pusę.
7. Iškepus atidėti ir leisti mėsai pailsėti apie 2-3 min.
8. Tuo tarpu paruošti padažą – į maisto smulkintuvą sudėti česnakų skilteles, petražoles, pilti aliejaus, berti druskos ir įspausti citrinos sulčių.
9. Viską gerai sutrinti.
10. Į lėkštę dėti keptas bulves, apvirtus brokolinius, žirnelius ir išdėlioti šonkaulius. Aplieti paruoštu padažu.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:avienaAvienos patiekalaiAvienos šonkauliaiAvienos šonkauliai orkaitėjemėsos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kiaušinių salotos
Receptai

Kiaušinių salotos

2024-01-05
Prancūziškų skrebučiai suktinukai
Desertai

Prancūziškų skrebučiai suktinukai

2025-03-06
Varškės apkepas su kumpiu
Apkepai

Varškės apkepas su kumpiu

2024-01-08
Pievagrybių apkepas
Apkepai

Pievagrybių apkepas

2024-01-20

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?