Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Kopūstų salotos su bolivine balanda – vitaminų bomba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-02-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kopūstų salotos su bolivine balanda
Kopūstų salotos su bolivine balanda

Kopūstų salotos su bolivine balanda – tai subalansuotas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek lengvai vakarienei. Bolivinė balanda suteikia patiekalui sotumo ir vertingų baltymų, o kartu su edamame pupelėmis ir tofu tampa puikiu augalinės kilmės baltymų šaltiniu.

Kopūstų salotos su bolivine balanda: receptas

Tai puikus pasirinkimas tiek veganiškai, tiek subalansuotai mitybai, užtikrinantis skanų ir maistingą maistą be didelių pastangų.

Ingredientai:

  • 50 g bolivinės balandos
  • Gabaliukas raudonojo kopūsto
  • 1-2 morkos
  • 80 g edamame pupelių
  • 1 valg. š. maistinių mielių
  • 100 g tofu
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šiek tiek malto kumino
  • 2-3 valg. š. kukurūzų miltų

    Padažui:
  • 2 valg. š. tahini (sezamų pastos)
  • 3 valg. š. kepintų sezamų aliejus
  • 1 valg. š. sojų padažo

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Bolivines balandas išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
2. Raudonąjį kopūstą supjaustyti ir sudėti į didelį dubenį.
3. Šalia sudėti lazdelėmis pjaustytas morkas ir virtas edamame pupeles.
4. Tofu supjaustyti nedideliais gabaliukais ir gerai išspausti vandenį.
5. Ant tofu gabaliukų berti druskos, pipirų, malto kumino ir gerai išmaišyti, kad visi gabaliukai pasidengtų prieskoniais.
6. Į lėkštę berti kukurūzų miltų ir juose apvolioti kiekvieną tofu gabaliuką.
7. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir kepti tofu, kol visos pusės taps gardžiai auksinės spalvos.
8. Keptus tofu gabaliukus ir virtas bolivines balandas sudėti į dubenį su daržovėmis.
9. Atskirai paruošti padažą – dubenėlyje sumaišyti tahini, sezamų aliejų ir sojų padažą.
10. Išmaišyti ir supilti ant daržovių.
11. Viską gerai išmaišyti ir patiekiant apibarstyti maistinėmis mielėmis.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Daržovių ir bolivinės balandos salotosKopūstų salotosSalotos su bolivine balandaSalotos su tofuTraškus tofu

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kepta avižinė košė su riešutų sviestu
Košės

Kepta avižinė košė su riešutų sviestu maistingiems pusryčiams

2025-02-14
Skrebučiai su riešutų sviestu ir bananais
Receptai

Skrebučiai su riešutų sviestu ir karamelizuotais bananais – garantuotas pusryčių hitas

2025-02-11
Feta ir granatų sėklomis įdaryti baklažanai
Receptai

Feta ir granatų sėklomis įdaryti baklažanai

2025-06-05
Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu
Receptai

Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu

2025-03-07

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?