Pikantiški keksiukai su feta – šie pikantiški keksiukai yra puikus būdas suderinti ne tik gardų skonį, bet ir maistingumą. Pagrindą sudaro puri, šiek tiek drėgna tešla, praturtinta fetos sūrio sūrumu, saldžiųjų bulvių švelniu saldumu bei subtiliu raudonėlio aromatu.
Pikantiški keksiukai su feta: receptas
Keksiukai ne tik skanūs, bet ir labai maistingi, tinkami tiek kasdieniam pasimėgavimui, įsidėti į pikniko krepšį ar pietų dėžutę.
Ingredientai:
- 100 g avižinių miltų
- 30 g migdolų miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1/2 arb. š. druskos
- 1 arb. š. raudonėlių
- 4 kiaušiniai
- 50 g fetos sūrio
- 50 g sultenių
- 60 g batatų
- 100 ml kokosų-ryžių gėrimo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Miltus, kepimo miltelius, druską ir raudonėlius suberti į dubenį ir sumaišyti.
2. Į kitą dubenį mušti kiaušinius ir išplakti.
3. Tuomet suberti trupintą fetą, sudėti sultenes (nesmulkintas), stambiai sutartuoktą batatą.
4. Įpilti kokosų-ryžių gėrimo ir viską gerai išmaišyti.
5. Paruoštą masę supilti į miltų mišinį. Dar kartą viską išmaišyti.
6. Silikonines keksiukų formeles užpildyti paruošta tešla (tešlos pilti iki formelių viršaus).
7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 35 min.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.