Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Biskočiai su lazdynų riešutais ir apelsinų aromatu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Biskočiai su lazdynų riešutais ir apelsinų aromatu
Biskočiai su lazdynų riešutais ir apelsinų aromatu

Biskočiai su lazdynų riešutais ir apelsinų aromatu – tai džiūvėsėliai iš dvigubai keptos tešlos, kvepiantys citrusais ir turtingi riešutų traškumu. Šie itališki sausainiai puikiai tinka prie kavos ar arbatos, o dėl savo tekstūros išlieka gardūs ilgą laiką.

Biskočiai su lazdynų riešutais ir apelsinų aromatu: receptas

Lengvai saldūs, traškūs ir aromatingi – puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek pavaišinti užsukusius svečius.

Ingredientai:

  • 250 g kvietinių miltų (ir šiek tiek daugiau pabarstymui)
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
  • 250 g smulkaus cukraus
  • 3 kiaušiniai (vidutinio dydžio)
  • 200 g lazdyno riešutų (smulkintų)
  • 1 apelsino (tarkuota žievelė)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 170 °C (150 °C su ventiliatoriumi). Didelę kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir cukrų, kiaušinius šiek tiek paplakti ir tada po truputį įpilti į dubenį maišant. Užminkyti tešlą. Įmaišyti lazdyno riešutus ir tarkuotą apelsino žievelę.
3. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus švelniai paminkyti tešlą ir padalinti ją į dvi dalis. Suformuoti du volelius, kiekvienas apie 25 cm ilgio. Sudėti juos ant paruoštos skardos ir kepti apie 25 min.
4. Išimti iš orkaitės, šiek tiek atvėsinti, tada kiekvieną volelį supjaustyti 1,5–2 cm storio riekelėmis. Sudėti jas atgal ant kepimo skardos.
5. Grąžinti skardą į orkaitę ir kepti dar 5–7 min, tada apversti riekeles ir kepti dar 5–7 min, kol jos taps auksinės spalvos. Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti ant grotelių.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Biscotti su lazdynų riešutaisBiskočiaiBiskočiai su lazdynų riešutais ir apelsinų aromatuBiskočiai su riešutaisdesertas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Varškės blyneliai su bananais
Blynai

Varškės blyneliai su bananais

2024-01-01
Opros įdaryti kiaušiniai Velykoms
Receptai

Opros įdaryti kiaušiniai Velykoms

2025-03-14
Riešutų pienas
Gėrimai

Riešutų pienas

2024-01-30
Savaitgalio 48 savaitės nuolaidos
Aktualu

RIMI: – 50% ne maisto prekėms, IKI: lašiša – 45%. MAXIMA, LIDL savaitgalio (2024.11.29–12.01) aktualiausios nuolaidos

2024-11-28

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?