Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Augaliniai takos su tofu ir gvakamole

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Augaliniai takos su tofu ir gvakamole
Augaliniai takos su tofu ir gvakamole

Augaliniai takos su tofu ir gvakamole – tai šiuolaikiškas patiekalas, kuriame susipina kontrastingi skoniai ir tekstūros. Orkaitėje keptas tofu įgauna malonų traškumą, o gaivūs ingredientai – gvakamolė ir marinuotas raudonasis kopūstas – suteikia patiekalui šviežumo ir lengvumo.

Augaliniai takos su tofu ir gvakamole: receptas

Tai ne tik maistingas ir sotus pasirinkimas, bet ir vizualiai patrauklus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai:

  • 140 g tofu (tvirto)
  • 2 česnakų skiltelės
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • 1 valg. š. krakmolo
  • Šiek tiek aliejaus
  • Gabalėlis raudonojo kopūsto
  • 1 žalioji citrina
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 avokadas
  • Šiek tiek žaliosios citrinos sulčių
  • Keli svogūnų laiškai
  • Tako paplotėlis

    Tofu padažui:
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 2 valg. š. vandens
  • 1 arb. š. medaus
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • Sriračos pagal skonį
  • Šiek tiek apelsino sulčių
  • Šiek tiek sezamų sėklų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nuspausti skystį iš tofu ir suplėšyti gabaliukais. Sudėti į dubenį.
2. Ant tofu įspausti česnaką, įpilti sojų padažo, dėti kukurūzų krakmolo, apšlakstyti aliejumi ir gerai išmaišyti.
3. Tofu perkelti į kepimo indą ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
4. Raudonąjį kopūstą supjaustyti ir sudėti į dubenį. Apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, įberti druskos ir pipirų, išmaišyti ir palikti pasimarinuoti.
5. Gvakamolei sutrinti avokadą su žaliosios citrinos sultimis, druska ir pipirais.
6. Tofu padažui dubenyje sumaišyti kukurūzų krakmolą, vandenį, medų, sojų padažą, Sriračą, apelsinų sultis ir sezamų sėklas. Gautą mišinį pakaitinti kol sutirštės. Tuomet sudėti iškepusį tofu bei suberti smulkintus svogūnų laiškus.
7. Ant tako paplotėlio dėti gvakamolę, tuomet sudėti kopūstą.
8. Galiausiai sudėti keptą tofu, pagardinti, jeigu norisi, marinuotais svogūnais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Augaliniai patiekalaiAugaliniai takosAugaliniai takos su tofu ir gvakamolePatiekalai su tofuTakos be mėsosTakos su tofu

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Omletas su pomidorais
Apkepai

Omletas su pomidorais

2024-01-10
Medaus gėrimas
Gėrimai

Medaus gėrimas

2024-01-24
Imbieriniai sausainiai
Desertai

Imbieriniai sausainiai

2024-01-23
Lašišos ir varškės kupstelis
Receptai

Lašišos ir varškės kupstelis

2024-01-01

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?