Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Azijietiška antiena su česnakiniu padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Azijietiška antiena su česnakiniu padažu
Azijietiška antiena su česnakiniu padažu

Azijietiška antiena su česnakiniu padažu – tai intensyvaus skonio ir išraiškingos tekstūros derinys, kuriame susipina saldumas, sūrumas ir švelnus aštrumas. Jis išsiskiria savo aromatingumu, ryškiomis spalvomis ir puikiai subalansuotu skoniu.

Azijietiška antiena su česnakiniu padažu: receptas

Lengvas, bet sotus pasirinkimas, kuris maloniai nustebins su kiekvienu kąsniu.

Ingredientai:

  • 340 g ančių šlaunelių mėsos
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • 1 valg. š. krakmolo
  • šiek tiek aliejaus kepimui
  • 1 morka
  • 1/2 agurko
  • 1/2 paprikos
  • 2 valg. š. konservuotų bambuko ūglių
  • 1-2 skiltelės česnako
  • mažas gabalėlis imbiero
  • keletas svogūnų laiškų
  • sezamo sėklų
  • Keli lapai romaninių salotų

Padažas kepimui:

  • 2 valg. š. hoisin padažo
  • 1 valg. š. sojos
  • 1 valg. š. ryžių acto
  • 1 arb. š. medaus
  • 1 valg. š. skrudintų sezamų aliejaus

Česnakinis padažas:

  • 3–4 sutarkuotos skiltelės česnako
  • 2 valg. š. majonezo
  • 1 valg. š. sojos
  • 1 arb. š. ryžių acto
  • 1 arb. š. medaus
  • 1 valg. š. skrudintų sezamų aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Antieną pasmulkinti į mažesnius gabaliukus ir sumaišyti dubenyje su soja ir krakmolu. Leisti pastovėti 10-30 min.
2. Tuo tarpu dubenėlyje sumaišyti hoisin ir sojų padažus, ryžių actą, medų ir skrudintų sezamų aliejų.
3. Tuomet kitame dubenėlyje paruošti česnakinį padažą – išspausti česnakų skilteles, dėti majonezo, įpilti sojos padažo ir ryžių acto, įdėti medaus ir skrudintų sezamų aliejaus. Viską labai gerai išmaišyti. Palikti šiek tiek pastovėti.
4. Juostelėmis supjaustyti papriką, morką ir agurką. Didelėje keptuvėje ant didelės kaitros įkaitinti aliejaus ir sudėti antienos gabaliukus. Apkepti minutę ir tuomet dėti traiškytą česnaką ir tarkuotą imbierą.
5. Po kelių minučių sudėti morkas, papriką ir bambuko ūglius. Išmaišyti ir kepti porą minučių.
6. Tuomet supilti padažą, viską gerai išmaišyti, kad visi mėsos gabaliukai pasidengtų padažu. Iškepusią mėsą perkelti į lėkštę.
7. Į salotos lapą dėti šaukštą antienos su daržovėmis, agurko juostelių, smulkintų svogūnų laiškų ir sezamo sėklų – susukti, merkti į padažą ir mėgautis.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Antiena su česnakiniu padažuAntiena su padažuAntienos patiekalaiAzijietiška antiena su česnakiniu padažuAzijos skoniai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Soti žuvienė
Receptai

Soti žuvienė

2024-01-15
Kaip išsirinkti švelniausio skonio alyvuogių aliejų.
Naudinga

Kaip išsirinkti švelniausio skonio alyvuogių aliejų? Virtuvės šefo patarimai

2025-05-05
Burritos
Receptai

Burritos

2024-01-27
Nachos su kukurūzais
Receptai

Nachos su kukurūzais – spalvingas patiekalas vakarėliams

2025-01-20

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?