Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Labai šokoladinis tortas – tobulai sodrus

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Labai šokoladinis tortas
Labai šokoladinis tortas

Labai šokoladinis tortas – tai sodraus skonio ir elegantiškos išvaizdos desertas, kuris neabejotinai bus saldaus stalo puošmena. Sodrus, šokoladinis, saldus – toks, koks ir privalo būti šokoladinis tortas.

Labai šokoladinis tortas: receptas

Toks tortas nepaliks nei vieno šokoladinių desertų mėgėjo abejingo. Papuoštas kremu ir šviežiomis uogomis jis atrodys įspūdingai ant bet kokio šventinio stalo.

Ingredientai:

Pyragui

  • 100 g sviesto ( minkšto, plius papildomai formai patepti)
  • 50 g kakavos miltelių
  • 6 valg. š. verdančio vandens
  • 4 kiaušiniai
  • 175 g savaime kylančių miltų (self-raising)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 250 g smulkaus cukraus (cukraus pudros kepiniams)

Ganašui

  • 300 ml riebios grietinėlės (36% riebumo)
  • 300 g juodojo šokolado
  • 3 valg. š. abrikosų džemo

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros . Dvi 20 cm skersmens torto kepimo formas patepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
2. Biskvitui paruošti į didelį dubenį suberti kakavos miltelius ir užpilti verdančiu vandeniu. Gerai išmaišyti iki vientisos pastos. Įmušti kiaušinius, suberti miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Viską išplakti elektriniu plakikliu, kol masė taps vientisa ir tolygios šokoladinės spalvos.
3. Tešlą tolygiai padalinti į abi paruoštas kepimo formas. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min, kol biskvitai iškils, pradės šiek tiek atšokti nuo formos kraštų ir bus elastingi liečiant. Leisti atvėsti apie 10 min, tada atsargiai išimti iš formų ir leisti pilnai atvėsti ant grotelių.
4. Tuo metu paruošti ganašą – supilti grietinėlę į nedidelį puodelį ir pakaitinti, kol bus labai karšta (bet neužvirinti). Nukelti nuo kaitros, suberti šokolado gabaliukus ir maišyti kol masė taps vientisa ir blizgi. Palikti atvėsti kambario temperatūroje, kol pradės tirštėti. Ganašą padalinti į tris dalis.
5. Ant kiekvieno biskvito viršaus paskleisti šiek tiek abrikosų džemo. Vieną biskvitą užtepti trečdaliu ganašo ir uždėti antrą biskvitą. Kitą trečdalį ganašo paskleisti viršuje mentele Likusį ganašą sukrėsti į konditerinį maišelį ir papuošti tortą norimomis formomis.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertaiLabai šokoladinis tortasŠokoladiniai desertaiŠokoladinis tortasŠventinis tortasTortas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šokoladainis be pridėtinio cukraus
Desertai

Šokoladainis be pridėtinio cukraus

2025-06-13
Bulvių ir cukinijų kotletai
Receptai

Bulvių ir cukinijų kotletai

2024-01-16
Pupelių salotos su tobulu padažu
Receptai

Pupelių salotos su tobulu padažu

2025-03-04
Tiršta pomidorų sriuba
Receptai

Tiršta pomidorų sriuba su aštriu keptu sūrio sumuštiniu

2025-01-13

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?