Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Apelsininis kukurūzų kruopų pyragas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Apelsininis kukurūzų kruopų pyragas
Apelsininis kukurūzų kruopų pyragas

Apelsininis kukurūzų kruopų pyragas – tai išraiškingo skonio, drėgnas pyragas, kuris džiugina švelniu saldumu ir kvapniais prieskoniais. Jo puri tekstūra ir sodrus aromatas puikiai dera prie kavos puodelio, tai jaukus desertas šventei ar ramiam savaitgaliui.

Apelsininis kukurūzų kruopų pyragas: receptas

Skanus tiek šiltas, tiek visiškai atvėsęs – tikras naminis skanumynas, kuriame paprastumas susilieja su išskirtiniu skoniu.

Ingredientai:

  • 175 g sviesto (minkšto)
  • 175 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 200 g maltų migdolų
  • 100 g kukurūzų kruopų
  • 50 g graikiško jogurto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių (kupinas)
  • 4 žaliosios kardamono ankštys (tik sėklos, lengvai sutrintos)
  • 1 arb. š. pankolio sėklų
  • 1 citrinos (žievelė)
  • 1 apelsinas (smulkiai tarkuota žievelė ir sultys (apie 40 ml))
  • 20 g migdolų drožlių
  • 4 arb. š. skysto medaus (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo formą, talpinančią 900 g, patepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
2. Sudėti sviestą ir cukrų į dubenį ir plakti kol masė taps labai šviesi ir puri.
3. Įmušti du kiaušinius po vieną, gerai išplakant po kiekvieno įdėjimo. Tuomet įmušti paskutinį kiaušinį, sudėti pusę maltų migdolų ir plakti kol viskas gerai susimaišys, o masė bus puri.
4. Sudėti maltus migdolus, suberti kukurūzų kruoopas, sudėti graikišką jogurtą, kepimo miltelius, prieskonius, citrinos ir apelsino žieveles ir dar kartą viską išplakti iki vientisos masės. Jei tešla atrodo truputį susisluoksniavusi ar „sukritusi“ – tai normalu. Jei labai išsiskiria, galima įdėti porą šaukštų miltų su kepimo milteliais.
5. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą, viršų pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti 45–55 min, kol pyragas pakils ir gražiai apskrus. Patikrinti mediniu pagaliuku – jei ištraukus jis švarus, pyragas jau iškepęs.
6. Leisti atvėsti 10 min, tada atsargiai peiliu atlaisvinti kraštus ir išimti pyragą iš formos. Perkelti ant grotelių visiškai atvėsti arba patiekti šiltą, jei norisi – apšlakstytą medumi.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertaiDesertai su kukurūzų kruopomisKukurūzų kruopų pyragasPatiekalai su kukurūzų kruopomispyragas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Greiti blynai su kopūstais
Blynai

Greiti blynai su kopūstais

2025-05-06
Sekmadienio burtai virtuvėje: manų kruopų pudingas iš Mumbajaus
Naujienos

Sekmadienio burtai virtuvėje: manų kruopų pudingas iš Mumbajaus

2014-08-03
Kombučos receptas
Gėrimai

Kombučos receptas: kaip pasigaminti namuose

2025-01-11
Makaronų apkepas su šviežiomis dešrelėmis
Apkepai

Makaronų apkepas su šviežiomis dešrelėmis

2025-03-31

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?