Žaliųjų žirnelių paplotėliai – šie švelnūs ir gaivūs žirnelių blyneliai yra puikus pasirinkimas lengviems pietums ar savaitgalio pusryčiams.
Žaliųjų žirnelių paplotėliai: receptas
Su feta ir jogurtu bus puikus derinys, suteikiantis sotumo ir švelnios kreminės tekstūros. Puikiai tinka tiek karšti, tiek atvėsę – tikra pavasarinė skonių šventė!
Ingredientai:
- 150 g žirnelių (šaldytų)
- 2 svogūnai
- 75 g savaime kylančių miltų (arba 75 g paprastų miltų su ½ a.š. kepimo miltelių)
- 2 kiaušiniai
- 3 valg. š. pieno
- ½ citrinos žievelės
- 1 valg. š. mėtų (smulkintų šviežių)
- Šiek tiek saulėgrąžų arba augalinio aliejaus
- Gabalėlis fetos sūrio, patiekimui (nebūtina)
- Šiek tiek natūralaus jogurto, patiekimui (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Išvirti žaliuosius žirnelius. Nusausinti ir perpilti šaltu vandeniu, kad greitai atvėstų.
2. Atvėsusius žirnelius nusausinti. Pusę jų sutrinti šakute arba trumpai susmulkinti smulkintuve. Viską sudėti į didelį dubenį kartu su trimis ketvirtadaliais svogūnų laiškų ir visais miltais. Išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir supilti pieną.
3. Išmaišyti iki vientisos tešlos. Įmaišyti citrinos žievelę ir smulkintas mėtas.
4. Didelėje keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir paskirstyti jį popieriniu rankšluosčiu. Kaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros ir dėti po kupiną šaukštą tešlos. Kepti 2–3 min, kol apačia gražiai paruduos, tada atsargiai apversti ir kepti dar 1–2 min. Laikykite šiltai.
5. Patiekiant pabarstyti papildomomis mėtomis ir likusiais svogūnų laiškais. Jei norisi, užberti trupinto fetos sūrio ir uždėti šaukštelį jogurto.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.