Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Žaliųjų žirnelių paplotėliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Žaliųjų žirnelių paplotėliai
Žaliųjų žirnelių paplotėliai

Žaliųjų žirnelių paplotėliai – šie švelnūs ir gaivūs žirnelių blyneliai yra puikus pasirinkimas lengviems pietums ar savaitgalio pusryčiams.

Žaliųjų žirnelių paplotėliai: receptas

Su feta ir jogurtu bus puikus derinys, suteikiantis sotumo ir švelnios kreminės tekstūros. Puikiai tinka tiek karšti, tiek atvėsę – tikra pavasarinė skonių šventė!

Ingredientai:

  • 150 g žirnelių (šaldytų)
  • 2 svogūnai
  • 75 g savaime kylančių miltų (arba 75 g paprastų miltų su ½ a.š. kepimo miltelių)
  • 2 kiaušiniai
  • 3 valg. š. pieno
  • ½ citrinos žievelės
  • 1 valg. š. mėtų (smulkintų šviežių)
  • Šiek tiek saulėgrąžų arba augalinio aliejaus
  • Gabalėlis fetos sūrio, patiekimui (nebūtina)
  • Šiek tiek natūralaus jogurto, patiekimui (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Išvirti žaliuosius žirnelius. Nusausinti ir perpilti šaltu vandeniu, kad greitai atvėstų.
2. Atvėsusius žirnelius nusausinti. Pusę jų sutrinti šakute arba trumpai susmulkinti smulkintuve. Viską sudėti į didelį dubenį kartu su trimis ketvirtadaliais svogūnų laiškų ir visais miltais. Išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir supilti pieną.
3. Išmaišyti iki vientisos tešlos. Įmaišyti citrinos žievelę ir smulkintas mėtas.
4. Didelėje keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir paskirstyti jį popieriniu rankšluosčiu. Kaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros ir dėti po kupiną šaukštą tešlos. Kepti 2–3 min, kol apačia gražiai paruduos, tada atsargiai apversti ir kepti dar 1–2 min. Laikykite šiltai.
5. Patiekiant pabarstyti papildomomis mėtomis ir likusiais svogūnų laiškais. Jei norisi, užberti trupinto fetos sūrio ir uždėti šaukštelį jogurto.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Be mėsosPatiekalai su žirneliaisŽaliųjų žirnelių paplotėliaiŽaliųjų žirnelių patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Natūraliai žali špinatų makaronai
Makaronų patiekalai

Natūraliai žali špinatų makaronai

2025-02-05
Mėsos patiekalai

Vištienos Tikka Masala – klasikinis patiekalas su šiuolaikiniu poskoniu

2025-01-18
Salotų lapų pesto
Naudinga

Salotų lapų pesto – padažas įvairiems patiekalams

2025-05-21
Pomidorų salotos su sūriu ir garstyčiomis
Receptai

Pomidorų salotos su sūriu ir garstyčiomis

2024-01-01

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?