Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Bulvių patiekalai

Bulviniai virtinukai – skaniausi gaminti namuose

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-24
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Bulviniai virtinukai
Bulviniai virtinukai

Bulviniai virtinukai – tai minkšti, švelnaus skonio bulviniai kukuliukai, pagaminti iš paprastų ingredientų. Jie puikiai tinka su įvairiais padažais – nuo klasikinių iki kūrybiškų improvizacijų.

Bulviniai virtinukai: receptas

Subtilus skonis ir švelni tekstūra paverčia šį patiekalą universaliu pasirinkimu tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms.

Ingredientai:

  • 4 bulvės (vidutinio dydžio)
  • 20g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
  • 1 kiaušinis (didelis)
  • 80g miltų (papildomai miltų pabarstymui)
  • druska ir baltieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Nuplautas bulves (su lupena) dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 40-60 min, kol jos suminkštės ir bus visiškai iškepusios. Kai bulvės bus iškeptos ir vis dar karštos, perpjauti jas per pusę ir šaukštu išskobti minkštimą, tada bulves gerai sutrinti. Paimti maždaug 250 g šių iškeptų bulvių košės ir dėti ant švaraus paviršiaus.
3. Kol dar bulvės karštos sudėti tarkuotą kietąjį sūrį kartu su daug druskos ir pipirų ir gerai išmaišyti. Padaryti duobutę viduryje ir įmušti kiaušinį. Naudojantis ranką gerai išmaišyti viską.
4. Kai viskas bus gerai sumaišyta – pradėti dėti pusę miltų ir formuoti tešlą. Kai ji pradės jungtis, suberti likusius miltus. Kai tešla nebebus lipni – nustoti minkyti.
5. Paimti ketvirtadalį tešlos ir kitą dalį laikyti po švariu virtuviniu rankšluosčiu arba plėvele, kad ji nesudžiūtų. Švelniai suformuoti tešlą į ilgesnį ir tolygų dešrelės formos cilindrą ant lengvai pabarstyto paviršiaus, tada naudojantis aštriu peiliu supjaustyti vienodo dydžio virtinukus. Galima juos palikti tokius, kokie yra, arba perbraukti ant šakutės, kad susidarytų briaunos. Užbaigus formuoti, dėti virtinukus ant pabarstyto miltais paviršiaus.
6. Tęsti šį procesą su likusia tešla, laikant tešlą ir virtunukus uždengtus, kai nenaudojami, kad jie nesudžiūtų ir nesuliptų
7. Pripilti didelį puodą vandens, įberti druskos ir užvirti. Kai vanduo užvirs – sudėti virtinukus ir virti apie 1-2 min ant didelės kaitros – jie bus paruošti, kai iškils į paviršių.
8. Nukošti virtinukus ir patiekti pagal savo skonį. Gardu su pomidorų ir baziliko padažu, tačiau taip pat galima juos valgyti su pesto, Parmezano sūriu ir pipirais arba netgi su ragų padažu. Taip pat galima juos apkepinti po virimo, kad taptų traškesni.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Bulviniai virtinukaiBulvių patiekalaiBulvių virtunukaiNaminiai bulvių virtinukaiPatiekalai iš bulvių

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Greita lazanijos sriuba
Receptai

Lazanijos sriuba – lazanijos skonis per 20 minučių

2025-01-17
Alaus sriuba su medumi
Receptai

Alaus sriuba su medumi

2024-01-19
Keksiukai su avietėmis ir sviestine kepurėle
Desertai

Keksiukai su avietėmis ir sviestine kepurėle

2025-05-21
Vištienos kukuliai su pupelėmis
Mėsos patiekalai

Vištienos kukuliai su žaliosiomis pupelėmis

2025-01-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?