Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Kepta višta – pats paprasčiausias receptas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kepta višta
Kepta višta

Kepta višta – puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško skanaus ir paprastai paruošiamo patiekalo. Vištiena pasižymi traškia oda ir minkštu, sultingu vidumi, todėl ji ne tik skani, bet ir maloni akiai.

Kepta višta: receptas

Vištos skonis išsiskiria subtiliu citrinos ir čiobrelių deriniu, kuris suteikia gaivumo, o česnakai ir alyvuogių aliejus praturtina ją papildomais skoniais.

Ingredientai:

  • 1 citrina
  • Kelios šviežio čiobrelio šakelės
  • 1,5 kg višta (išvalyta, paruošta kepti)
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Perpjauti citriną per pusę išilgai. Įdėti čiobrelio šakelę į įpjovą ir įdėti citriną į vištos vidų.
3. Nuimti lapelius nuo likusių čiobrelio šakelių ir dėti juos į dubenį. Stipriai paspausti česnako skilteles peiliu, kad šiek sutrūktų. Nuimti odeles ir įdėti česnaką į dubenį.
4. Supilti alyvuogių aliejų į dubenį. Rankiniu smulkintuvu viską gerai sumaišyti. Mišinys turi būti gana skystas.
Užtepti čiobrelių, česnako ir aliejaus mišinį ant vištos, įtrinti į visus jos įdubimus ir plyšius.
5. Dėti vištą į kepimo indą ir užpilti likusiu aliejumi. Gausiai pagardinti vištą druska ir juodaisiais pipirais.
6. Uždengti vištą folija ir kepti 30 min. Nuimti foliją ir kepti dar 30 min. Sumažinti temperatūrą iki 180 C temperatūros ir kepti dar 25 min arba kol višta bus pilnai iškepta. Ji bus paruošta kai įsmeigus pagaliuką sultys iš jos bėgs skaidrios.
7. Išjungti orkaitę ir leisti vištai pailsėti orkaitėje dar 10 min. Išimti iš orkaitės ir supjaustyti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Kepta vištamėsos patiekalaiOrkaitėje kepta vištaPaukštienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Velykiniai Linco sausainiai su uogiene
Desertai

Velykiniai Linco sausainiai su uogiene

2025-03-21
Salotos su grąžgarsčių lapais
Receptai

Salotos su grąžgarsčių lapais, krevetėmis ir kedrų riešutais

2024-01-08
Pomidorų salotos su sūriu ir garstyčiomis
Receptai

Pomidorų salotos su sūriu ir garstyčiomis

2024-01-01
Blynų bokštas
Blynai

Blynų bokštas

2024-01-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?