Orkaitėje kepta traški menkė – šis orkaitėje keptas menkės patiekalas pasižymi subtiliu skonių deriniu ir traškia kvapnia plutele.
Orkaitėje kepta traški menkė: receptas
Tai lengvas, bet kartu sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek savaitgalio vakarienei.
Ingredientai:
- 675 g menkės filė (apie 3 cm storio)
- 85 g baltos duonos trupinių
- 3 valg. š. petražolių (smulkiai pjaustytų)
- 2 česnako skiltelės
- ½ citrinos (tik smulkiai tarkuota žievelė)
- 60 g sviesto (ištirpinto)
- šlakelis citrinos sulčių
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- patiekimui – citrinos skiltelės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1.Pagardinti menkę druska ir pipirais pagal skonį.
2. Sumaišyti duonos trupinius su smulkintomis petražolėmis, trintu česnaku, tarkuota citrinos žievele, druska ir pipirais. Tuomet įpilti ištirpinto sviesto bei šlakelį citrinos sulčių. Gerai viską išmaišyti, kad susidarytų vientisa trupinių masė.
3. Sudėti menkę į negilų, karščiui atsparų kepimo indą ir stipriai prispausti trupinių masę ant žuvies viršaus, kad susidarytų tolygus sluoksnis.
4. Kepti 220 °C temperatūros orkaitėje apie 20-25 minutes, kol trupinių pluta gražiai apskrus, o žuvis bus iškepusi. Patiek iškart.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.