Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Braškių tartaletė su virtu kremu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-06
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Braškių tartaletė su virtu kremu
Braškių tartaletė su virtu kremu

Braškių tartaletė su virtu kremu – tai elegantiškas ir vasariškai gaivus braškių pyragas, kuris sužavi ne tik skoniu, bet ir išvaizda.

Braškių tartaletė su virtu kremu: receptas

Puikiai tinka ypatingoms progoms ar kaip gardus desertas vasaros popietei.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 50 g cukraus pudros
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 200 g kvietinių miltų
  • ¼ arb. š. smulkios druskos

    Kremui:
  • 300 ml pieno (riebesnio)
  • 1 atb. š.vanilės pupelių pastos
  • žiupsnelis druskos
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 50 g smulkaus cukraus
  • 2 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 30 g sviesto

    Papuošimui:
  • 500 g braškių
  • 1 valg. š. smulkaus cukraus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pagaminti tešlai sudėti sviestą ir cukraus pudrą į maisto smulkintuvą ir plakti kol susijungs. Sudėti kiaušinių trynius ir dar kartą suplakti, kol masė taps vientisa. Tuomet suberti miltus su druska ir plakti kol pradės formuotis tešla. Suformuoti kamuolį, suploti į diską, suvynioti ir dėti į šaldytuvą maždaug 30 min.
2. Kremui kaitinti pieną su vanilės pasta ir druska ant silpnos kaitros, kol pradės garuoti. Tuo metu kiaušinių trynius, cukrų ir kukurūzų krakmolą sumaišyti dubenyje iki vientisos tirštos masės. Lėtai, plona srovele, nuolat maišant, supilti karštą pieną.
3. Supilti masę atgal į puodą ir virti ant nedidelės kaitros nuolat maišant, kol sutirštės. Nukelti nuo kaitros ir įmaišyti sviestą, kol visiškai ištirps. Supilti kremą į dubenį, paviršių uždengti maistine plėvele taip, kad liestųsi prie kremo ir atvėsinti. Tada dėti į šaldytuvą.
4. Atvėsintą tešlą iškočioti ant lengvai miltuoto paviršiaus į maždaug 30 cm skersmens apskritimą. Iškloti 23 cm skersmens trapios tešlos pyrago formą su nuimamais kraštais. Lengvai prispausti tešlą prie formos kraštų ir dugno, kraštus palikti šiek tiek išsikišusius, o perteklių nupjauti. Dugno paviršių subadyti šakute ir dėti į šaldytuvą dar 30 min.
Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
5. Formą su tešla išimti iš šaldytuvo ir pastatyti ant kepimo skardos. Iš didelio kepimo popieriaus lapo suformuoti rutulį, tada jį ištiesti ir iškloti juo tešlą. Užberti kepimo pupelių, kad išlaikytų formą kepant.
6. Iškepti pyrago pagrindą apie 10-12 min, kol kraštai lengvai parus. Nuimti popierių su pupelėmis ir kepti dar 7-10 min, kol visas pagrindas taps auksinės spalvos ir traškus. Atvėsinti.
7. Braškes supjaustyti pusiau ir puseles apibarstyti cukrumi ir palikti 5 min, kol jos pradės leisti sultis. Išimti kremą iš šaldytuvo ir trumpai išmaišyti, kad taptų vientisas. Supilti jį į atvėsusį pyrago pagrindą ir tolygiai paskirstyti.
8. Papuošti braškėmis, išdėliojant jas ratu. Supjaustyti tartaletę griežinėliais ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Braškių desertaiBraškių tartaletėBraškių tartaletė su virtu kremudesertaiDesertai su braškėmis

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Greiti pyragėliai su rabarbarais
Desertai

Greiti pyragėliai su rabarbarais

2025-04-01
Kavos punšas
Gėrimai

Kavos punšas

2024-01-17
Nachos su kukurūzais
Receptai

Nachos su kukurūzais – spalvingas patiekalas vakarėliams

2025-01-20
Minkšti varškėčiai be kvietinių miltų
Receptai

Minkšti varškėčiai be kvietinių miltų – neįmanoma atsispirti!

2025-03-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?