Feta ir granatų sėklomis įdaryti baklažanai – gardžiai sultingų, orkaitėje keptų baklažanų patiekalas, kuriame dera rūgštelė nuo granatų melasos ir gaivumas iš šviežių mėtų.
Feta ir granatų sėklomis įdaryti baklažanai: receptas
Tai spalvingas, lengvas ir skoningas patiekalas, puikiai tinkantis kaip užkandis ar garnyras prie pagrindinio valgio.
Ingredientai:
- 2 baklažanai
- 6 česnako skiltelės (neluptos)
- 8 valg. š.alyvuogių aliejaus
- 1 granatas
- 2 valg. š. granatų melasos
- 100 g fetos sūrio
- 4 valg. š. mėtų (tik mažiausi lapeliai)
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Perpjauti baklažanus išilgai per pusę ir įpjauti minkštimą kryžminiu raštu, stengiantis nepažeisti odelės.
3. Sudėti baklažanus į kepimo skardą pjūvio puse į viršų kartu su neluptomis česnako skiltelėmis.
4. Gausiai aptepti baklažanus alyvuogių aliejumi, šiek tiek pasūdyti ir kepti apie 1 val, kol suminkštės. Išimti iš orkaitės ir šaukštu išskobti minkštimą, stengiantis nepažeisti odelės.
5. Išspausti česnako skilteles iš odelių ir sutrinti iki pastos šakutės nugarėle.
6. Perpjauti granatą ir išimti sėklas. Daugumą jų sumaišyti su baklažano minkštimu, keptu česnaku, trupučiu druskos ir pipirų, granatų melasa ir mėtų lapeliais.
7. Paruoštą įdarą sudėti atgal į išskobtas baklažanų odeles, apibarstyti sutrupintu feta sūriu, likusiomis granato sėklomis ir šiek tiek mėtų. Patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.