Įdaryti baklažanų suktinukai – tai švelnaus skonio ir išraiškingos tekstūros patiekalas, kuriame dera lengvai apskrudę baklažanai, kreminis įdaras ir gaivus pomidorų padažas.
Įdaryti baklažanų suktinukai: receptas
Puikus pasirinkimas tiek lengvai vakarienei, tiek svečius pavaišinti.
Ingredientai:
- 2 baklažanai
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
- šlakelis alyvuogių aliejus
Įdarui:
- 150 g rikotos
- 150 g mocarelos
- žiupsnelis šviežiai tarkuoto muskato riešuto
- 2 laiškiniai svogūnai
Padažui:
- 1 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 450 g vyšninių pomidorų
- 1 česnako skiltelė
- žiupsnelis cukraus
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Baklažanus supjaustyti ilgomis juotelėmis ir jas pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais, patepti alyvuogių aliejumi.
3. Juosteles apkepti įkaitintoje grilio keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių, kol atsiras rusvos grotelių žymės. Išimti iš keptuvės ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
4. Įdarui dubenyje sumaišyti rikotą, tarkuotą mocarelą, maltą muskato riešutą ir smulkintus laiškinius svogūnus.
5. Ant švaraus paviršiaus išdėlioti visas baklažano juosteles. Ant kiekvienos juostelės apačios uždėti maždaug po vieną šaukštelį įdaro. Susukti juosteles į suktinukus ir padėti siūle žemyn.
6. Padažui įkaitinti alyvuogių aliejų keptuvėje, suberti per pusę perpjautus vyšninius pomidorus ir troškinti 8-10 min, kol jie pradės irti. Nukelti nuo ugnies, įmaišyti česnaką ir cukrų. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
7. Šiek tiek padažo paskleisti kepimo indo dugne. Atsargiai sudėti suktinukus siūle žemyn ant padažo, ant viršaus užpilti likusį padažą. Kepti orkaitėje 12-15 min, kol sūris pradės tirpti.
8. Patiekiant sudėti suktinukus į lėkštes.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.