Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Įdaryta vištienos krūtinėlė apvyniota šonine

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Įdaryta vištienos krūtinėlė apvyniota šonine
Įdaryta vištienos krūtinėlė apvyniota šonine

Įdaryta vištienos krūtinėlė apvyniota šonine – tai gardus vištienos patiekalas, kuriame dera sūrumas, švelnumas ir traškumas. Vištienos krūtinėlė pripildyta švelnaus sūrio, apsukta šonine ir pagardinta aromatingais priedais, kurie suteikia intensyvų skonį bei malonią tekstūrą.

Įdaryta vištienos krūtinėlė apvyniota šonine: receptas

Švelni, bet kartu ir išraiškinga vakarienė, tinkanti tiek kasdienai, tiek ypatingai progai.

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlės be odos ir kaulų
  • 60 g česnakinio žolelių kreminio sūrio
  • 6 riekelės rūkytos šoninės
  • 1 valg. š. smulkintų plokščialapių petražolių
  • 1 valg. š. šviežių džiūvėsėlių
  • ½ valg. š. smulkiai tarkuoto parmezano
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 10 vyšninių pomidorų
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros,
2. Padėti vištienos krūtinėles lygiąja puse ant pjaustymo lentos. Aštriu peiliu įpjauti kišenę išilgai krūtinėlės, po mažuoju filė gabalėliu, stengiantis neperpjauti visos krūtinėlės.
3. Į kišenę tvarkingai įdėti kreminį sūrį, tada užlenkti, kad užsidarytų.
4. Paėmus po tris šoninės juosteles ir šiek tiek jas pamasažavus, kad pailgėtų, apvynioti kiekvieną vištienos krūtinėlę – įstrižai, kad šoninė sandariai uždengtų įdarą. Sudėti į skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti 10 min.
5. Mažame dubenėlyje sumaišyti petražoles, džiūvėsėlius, parmezaną, pagardinti druska ir pipirais.
6. Ištraukti skardą iš orkaitės, pabarstyti trupinių mišiniu ir aplink išdėlioti vyšninius pomidorus. Kepti dar 10 min, kol vištiena bus iškepusi, o pomidorai suminkštėję.
7. Prieš patiekiant leisti vištienai pastovėti 10 min. Patiekti perpjovę pusiau, su keptais pomidorais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Įdaryta vištienos krūtinėlėĮdaryta vištienos krūtinėlė apvyniota šonineOrkaitėje kepta vištienavištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Omletas su pomidorais
Apkepai

Omletas su pomidorais

2024-01-10
Saldus vyniotinis su aviečių džemu
Desertai

Saldus vyniotinis su aviečių džemu

2025-05-21
Senovinis razinų pyragas
Desertai

Senovinis razinų pyragas

2024-01-08
Tiršta daržovių sriuba su vištiena.
Receptai

Tiršta daržovių sriuba su vištiena

2025-02-05

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?