Įdaryta vištienos krūtinėlė apvyniota šonine – tai gardus vištienos patiekalas, kuriame dera sūrumas, švelnumas ir traškumas. Vištienos krūtinėlė pripildyta švelnaus sūrio, apsukta šonine ir pagardinta aromatingais priedais, kurie suteikia intensyvų skonį bei malonią tekstūrą.
Įdaryta vištienos krūtinėlė apvyniota šonine: receptas
Švelni, bet kartu ir išraiškinga vakarienė, tinkanti tiek kasdienai, tiek ypatingai progai.
Ingredientai:
- 2 vištienos krūtinėlės be odos ir kaulų
- 60 g česnakinio žolelių kreminio sūrio
- 6 riekelės rūkytos šoninės
- 1 valg. š. smulkintų plokščialapių petražolių
- 1 valg. š. šviežių džiūvėsėlių
- ½ valg. š. smulkiai tarkuoto parmezano
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 10 vyšninių pomidorų
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros,
2. Padėti vištienos krūtinėles lygiąja puse ant pjaustymo lentos. Aštriu peiliu įpjauti kišenę išilgai krūtinėlės, po mažuoju filė gabalėliu, stengiantis neperpjauti visos krūtinėlės.
3. Į kišenę tvarkingai įdėti kreminį sūrį, tada užlenkti, kad užsidarytų.
4. Paėmus po tris šoninės juosteles ir šiek tiek jas pamasažavus, kad pailgėtų, apvynioti kiekvieną vištienos krūtinėlę – įstrižai, kad šoninė sandariai uždengtų įdarą. Sudėti į skardą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti 10 min.
5. Mažame dubenėlyje sumaišyti petražoles, džiūvėsėlius, parmezaną, pagardinti druska ir pipirais.
6. Ištraukti skardą iš orkaitės, pabarstyti trupinių mišiniu ir aplink išdėlioti vyšninius pomidorus. Kepti dar 10 min, kol vištiena bus iškepusi, o pomidorai suminkštėję.
7. Prieš patiekiant leisti vištienai pastovėti 10 min. Patiekti perpjovę pusiau, su keptais pomidorais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.