Traškios ir spalvotos kopūstų salotos – šios gaivios ir aromatingos salotos pasižymi ryškiu skonių deriniu – saldumu, rūgštumu, švelniu aštrumu ir šviežumu.
Traškios ir spalvotos kopūstų salotos: receptas
Puikiai tinka tiek kaip garnyras prie grilio patiekalų, tiek kaip lengvas, maistingas užkandis ar pietų pasirinkimas.
Ingredientai:
- 1 raudonas kopūstas (apie 800 g)
- 4-6 svogūnų laiškai
- 2 raudonos paprikos
- 1 geltona paprika
- 1 oranžinė paprika
- 1 raudonas čili pipiras
- apie 100 g šviežios kalendros
- 250 ml ananasų sulčių
- 2 žaliosios citrinos
- 1½ valg. š. jūros druskos dribsnių (arba pagal skonį)
- 2 arb. š. skrudinto sezamų aliejaus
- 2 arb. š. klevų sirupo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Plonai supjaustyti kopūstą ir sudėti į tikrai didelį dubenį.
2. Svogūnų laiškus supjaustyti į trumpus gabalėlius, tada kiekvieną jų išilgai – kad vėl gautųsi juostelės. Sudėti į dubenį su kopūstu.
3. Paprikas išvalyti, pašalinti sėklas ir supjaustytilabai plonais griežinėliais. Sudėti kartu su kopūstais ir svogūnais.
4. Smulkiai supjaustyti išvalytą čili pipirą, taip pat susmulkinti ir kalendrą – tiek stiebus, tiek lapelius. Sudėti čili ir visą kalendrą, išskyrus vieną šaukštą, į kopūstų dubenį.
5. Atskirame dubenėlyje sumaišyti ananasų sultis, vienos žaliosios citrinos žievelę ir sultis bei pusės antrosios žaliosios citrinos sultis. Įberti druskos, įpilti sezamų aliejaus ir klevų sirupo, viską gerai išplakti. Supilti padažą ant paruoštų daržovių ir gerai išmaišyti. Palikti pastovėti bent 15 min (geriausia iki 2 val), kad skoniai susigertų.
6. Prieš pat patiekiant pabarstyti likusiu šaukštu smulkintos kalendros.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.