Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Veganiškas tofu karis – ieškantiems augalinės egzotikos

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Veganiškas tofu karis
Veganiškas tofu karis

Veganiškas tofu karis – tai aromatingas, prieskoniais praturtintas patiekalas, kuriame susilieja subtilus aštrumas, švelni tekstūra ir šiek tiek saldumo.

Veganiškas tofu karis: receptas

Tobulas pasirinkimas norint pasimėgauti egzotišku, bet lengvai paruošiamu valgiu.

Ingredientai:

Marinatui:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelės
  • 2½ cm šviežio imbiero
  • 1 arb. š. maltų kumino sėklų
  • ½ arb. š. paprikos
  • ½ arb. š. garam masala mišinio

Tofu:

  • 280 g kieto tofu
  • 1 raudonasis svogūnas (mažas)
  • 80 g veganiško „sviesto“

„Sviestiniam“ padažui:

  • šlakelis alyvuogių aliejaus
  • 4 česnako skiltelės
  • 2½ cm šviežio imbiero
  • 2 lauro lapai
  • 1 arb. š. garam masala
  • ½ arb. š. paprikos
  • 500 ml trintų pomidorų
  • 1 valg. š. rudojo cukraus
  • ½ arb. š. ciberžolės
  • druska pagal skonį

Ryžiams:

  • 180 g basmati ryžių
  • 1 lauro lapas

Patiekimui (nebūtina):

  • saujelė šviežių kalendrų
  • kokosų jogurtas
  • šviežia naan duona ir čatnis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Marinatui sumaišyti visus ingredientus ir švelniai įmaišyti gabaliukais pjaustytą tofu. Palikti pasimarinuoti bent 30 min.
2. Sviestiniam padažui įkaitinti aliejų keptuvėje ir pakepinti trintą česnaką vieną minutę. Sudėti likusius ingredientus, įpilti 125 ml vandens ir pasūdyti pagal skonį. Troškinti apie 20 min.
3. Tuo metu suberti basmati ryžius ir lauro lapą į puodą su 450 ml vandens bei žiupsniu druskos. Užvirinti ir virti 2-3 minutes. Sumažinti kaitrą, uždengti ir troškinti dar apie 12 min, kol ryžiai sugers visą skystį ir taps purūs.
4. Tofu kartu su svogūnu ir veganišku „sviestu“ kepti ant vidutinės kaitros 12-15 min, reguliariai apverčiant, kol tolygiai apskrustų. Sudėti tofu į sviestinį padažą.
5. Patiekiant pašalinti lauro lapą, patiekti tofu su ryžiais, pabarstyti šviežiomis kalendromis. Papildomai gali patiekti su kokosų jogurtu, naan duona bei čatniu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:karisTofu karisTofu patiekalaiVeganiškas tofu karisveganiški patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Cukinija su malta kiauliena
Mėsos patiekalai

Cukinija su malta kiauliena

2024-01-01
Brokolių apkepas
Apkepai

Brokolių apkepas

2024-01-17
Tortilijos su vištiena ir daržovėmis
Mėsos patiekalai

Tortilijos su vištiena ir daržovėmis

2025-02-07
Kiaušinių salotos
Receptai

Kiaušinių salotos

2024-01-05

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?