Kalakutienos karis – tai spalvingas patiekalas, kuriame dera švelni mėsa, šilti prieskoniai ir gaivūs žalumynai.
Kalakutienos karis: receptas
Puikus pasirinkimas, kai norisi egzotiško skonio, jaukumo ir sočių pietų ar vakarienės.
Ingredientai:
- 20 g šviežių kalendrų (stiebai ir lapai)
- 2 valg. š. sviesto
- 1 valg. š. kokosų aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 20 g imbiero
- 2 arb. š. malto kumino
- 1 arb. š. malto ciberžolės
- 1 arb. š. maltų kalendrų
- ½ arb. š. malto cinamono
- ½-1 raudonoji aitrioji paprika
- 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
- 100 ml kalakutienos arba vištienos sultinio
- 350-400 g virtos kalakutienos
- 125 g špinatų
- 100 g natūralaus jogurto
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Smulkiai supjaustyti kalendrų stiebus, o lapus – stambiai sukapoti. Sudėti juos į dvi atskiras krūveles.
2. Vidutinio dydžio puode ant vidutinės kaitros įkaitinti sviestą ir aliejų, tada sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotus česnaką ir imbierą. Kepti apie 15 min, dažnai maišant, kol svogūnas suminkštės ir ims auksuoti.
3. Įberti kumino, ciberžolės, kalendrų, cinamono, smulkintų kalendrų stiebų ir aitriosios paprikos. Kepti dar kelias minutes, tada sudėti konservuotus pomidorus ir supilti sultinį. Pagardinti druska ir pipirais, užvirti ir troškinti apie 20 min, kol padažas šiek tiek sutirštės ir skoniai susijungs.
4. Įmaišyti kalakutieną ir dar kartą užvirti. Galiausiai sudėti špinatus, išmaišyti, tada nukelkite nuo kaitros ir įmaišyti jogurtą bei didžiąją dalį kalendrų lapų.
5. Patiekti kalakutienos karį karštą, pabarstytą likusiais kalendrų lapeliais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.