Vaniliniai ledai – švelnus ir aromatingas vanilinis desertas su turtingu skoniu bei kremine tekstūra. Tobulas pasirinkimas ieškantiems gaivinančio saldėsio.
Vaniliniai ledai: receptas
Puikiai tinka tiek šventei, tiek gaiviam pasilepinimui namuose.
Ingredientai:
- 2 vanilės ankštys
- 500 ml grietinėlės (riebios)
- 70 g cukraus
- 3 kiaušinių tryniai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Perpjauti vanilės ankštis išilgai ir išskobti sėklas. Sudėti ankštis į grietinėlę ir užvirtu, tuomet suberti cukrų ir maišyti kol cukrus ištirps.
2. Tuo tarpu išplakti kiaušinių trynius dideliame dubenyje ir lėtai supilti į juos karštą grietinėlės mišinį, nuolat plakti.
3. Perkošti mišinį per smulkų sietelį į kitą dubenį ir įmaišyti vanilės sėklas.
4. Supilti mišinį į indą, tinkamą šaldymui, ir šaldyti 2-3 valandas arba kol sustings.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.