Veganiškas brokolių pesto – gaivus, maistingas ir kremiškas padažas, puikiai tinkantis tiek makaronams, tiek kaip užtepėlė ant skrebučių.
Veganiškas brokolių pesto: receptas
Augalinės sudėties ir kupinas skonio, tai yra lengvas pagardas ir sotus pasirinkimas kasdieniams patiekalams pagyvinti.
Ingredientai:
- Pusė brokolio
- Maža saujelė šviežių bazilikų lapelių
- Pusė citrinos – žievelė ir sultys
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 valg. š. maistinių mielių
- 2 žiupsneliai druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pirmiausia blanširuoti brokolį – garinti jį 4 min, kol taps ryškiai žalias, tada nedelsiant panardinti į ledinį vandenį, kad nustotų virti.
2. Sudėti brokolį ir likusius ingredientus į mažą maisto smulkintuvą, trinti apie 10-15 sek, kol gausis kreminis, bet šiek tiek tekstūros turintis padažas.
3. Šį pesto padažą įmaišyti į karštus makaronus ir patiekti iš karto arba užtepti ant šilto skrebučio.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.