Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Orkaitėje keptos spurgos (be pieno produktų)

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Orkaitėje keptos spurgos
Orkaitėje keptos spurgos

Orkaitėje keptos spurgos – maloniai saldžios, švelniai prieskoniškos ir be gyvūninės kilmės produktų – tai skanėstas, kuris patiks visiems, nepriklausomai nuo mitybos pasirinkimų.

Orkaitėje keptos spurgos: receptas

Tai minkštas, purios tekstūros saldėsis su traškia cukraus ir cinamono plutele.

Ingredientai:

Spurgoms:

  • 160 ml nesaldinto migdolų pieno (kambario temperatūros)
  • 2 arb. š. obuolių sidro acto
  • 50 ml neutralaus aliejaus (pvz., augalinio)
  • 40 ml aquafabos (avinžirnių skysčio)
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 255 g kvietinių miltų
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 75 g smulkaus cukraus (cukraus pudros tipo)

    Cinamoniniam cukraus apvoliojimui:
  • 100 g smulkaus cukraus
  • 1½ arb. š. malto cinamono
  • 50 g veganiško sviesto (tirpinto)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Patepti 12 vietų spurgų kepimo formą aliejumi.
2. Į ąsotėlį supilti migdolų pieną ir actą, išmaišyti. Palikti pastovėti 10 min, kol mišinys šiek tiek sutirštės.
3. Į pieno mišinį įplakti aliejų, aquafabą ir vanilės ekstraktą. Į didelį dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Supilti pieno mišinį į miltus ir išmaišyti plaktuvu apie 30 sek, kol gausis tiršta, lipni tešlą.
4. Įkaitinti orkaitę iki 190°C temperatūros.
5. Sukrėsti tešlą į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu arba į paprastą sumuštinių maišelį, kurio kampas yra nukirptas. Įspausti tešlą į kepimo formos duobutes. Kepti 10-12 minučių (viršus labai neparuduos – tai normalu).
6. Išimti spurgas iš orkaitės ir palikti formoje 5 min. Atsargiai apipjauti kiekvieną spurgą peiliu, kad atlaisvinti kraštus. Švelniai pasukti ir išimti iš formos. Atidėti ir leisti atvėsti.
7. Tuo metu dubenėlyje sumaišyti cukrų ir cinamoną. Kiekvieną spurgą trumpam pamirkyti į tirpintą sviestą, tada apvolioti cinamoniniame cukruje. Patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Naminės spurgosOrkaitėje keptos spurgosspurgosVeganiški desertaiVeganiškos spurgos

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Antis su obuoliais kepimo rankovėje: kalėdinis receptas
Mėsos patiekalai

Antis su obuoliais kepimo rankovėje: kalėdinis receptas

2024-12-19
Pyragas su persikais
Desertai

Pyragas su persikais

2024-01-31
Avienos su kauliuku šašlykas
Mėsos patiekalai

Avienos su kauliuku šašlykas

2024-01-21
Antienos sriuba
Receptai

Antienos sriuba

2024-01-26

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?