Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Nekeptas vanilinis sūrio pyragas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-03
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Nekeptas vanilinis sūrio pyragas
Nekeptas vanilinis sūrio pyragas

Nekeptas vanilinis sūrio pyragas – subalansuotas saldumas, subtilus citrusų gaivumas ir šildantys prieskoniai sukuria itin gardų skonio derinį.

Nekeptas vanilinis sūrio pyragas: receptas

Puikus desertas ypatingoms progoms arba tada, kai norisi kažko ypatingo.

Ingredientai:

Sūrio pyragui:

  • 200 g sausainių
  • 75 g sviesto
  • 500 g riebios kreminės varškės
  • 300 ml riebios grietinėlės
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 arb. š. vanilės pastos
  • 50 g cukraus

Karamelės padažui:

  • 125 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • ½ arb. š. malto cinamono
  • ¼ arb. š. malto imbiero
  • šiek tiek šviežiai tarkuoto muskato riešuto
  • 75 ml riebios grietinėlės
  • ½ arb. š. jūros druskos dribsnių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Iškirpti dvi ilgas kepimo popieriaus juosteles ir perlenkti jas išilgai. 18 cm skersmens atsegamos formos dugną ir kraštus patepti trupučiu sviesto. Kepimo popieriaus juostas įdėti taip, kad jos susikirstų formos dugne ir išsikištų virš kraštų – tai padės lengviau išimti pyragą.
2. Virtuviniu kombainu sausainius sutrinti į smulkius trupinius. Sviestą ištirpinti nedideliame puode arba mikrobangų krosnelėje ir sumaišyti su trupiniais. Mišinį mentele tolygiai paskirstyti ir paspausti formos dugne, kad susidarytų lygus pagrindas. Dėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
3. Elektriniu plakikliu dideliame dubenyje išplakti kreminę varškę, grietinėlę, citrinos sultis, vanilę ir cukrų, kol masė taps lygi ir pradės tirštėti. Supilti įdarą ant atšaldyto pagrindo. Išlyginti paviršių mentele ir vėl dėti į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, kol sustings.
4. Karamelės padažui pagaminti į sunkų puodą suberti cukrų ir įpilti 50 ml vandens. Trumpai išmaišyti. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol pradės burbuliuoti ir įgaus auksinę spalvą. Kol karamelizuojasi, maišyti nereikia – jei reikia, tik pasukioti puodą, kad spalva pasiskirstytų tolygiai.
5. Kai cukrus įgauna tamsiai gintarinę spalvą ir pasklinda karamelės kvapas – nukelti nuo kaitros ir įmaišyti sviestą bei prieskonius. Mišinys ims burbuliuoti – atsargiai. Lėtai, nuolat maišant, supilti grietinėlę. Dar kartą užkaisti minutei, tada įmaišyti druską. Leisti šiek tiek atvėsti ir paragauti – jei reikia, įdėti dar šiek tiek druskos. Palikti visiškai atvėsti.
6. Išimti sustingusį pyragą iš formos ir prieš pat patiekiant užpilti karamelės padažu. Pyragą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Naminė sūdyta karamelėNekeptas sūrio pyragasNekepti desertaiPyragas su karamelesūrio pyragas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištienos sriuba su bambukų ūgliais
Receptai

Vištienos sriuba su bambukų ūgliais

2024-01-31
Tuno ir makaronų apkepas su daržovėmis
Makaronų patiekalai

Tuno ir makaronų apkepas su daržovėmis

2025-04-07
Makaronai su krevetėmis ir cukinijomis
Makaronų patiekalai

Makaronai su krevetėmis ir cukinijomis

2025-04-23
Kreminė lęšių sriuba su šonine
Receptai

Kreminė lęšių sriuba su šonine

2025-04-09

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?