Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Kaip paruošti aguonų įdarą be kartumo: paprasti, bet veiksmingi patarimai

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-08-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip paruošti aguonų įdarą be kartumo: paprasti, bet veiksmingi patarimai
Kaip paruošti aguonų įdarą be kartumo: paprasti, bet veiksmingi patarimai

Kvapnus, sultingas, švelniai saldus – toks turėtų būti tobulas aguonų įdaras. Deja, kartais jis įgauna kartumo, kuris gadina net geriausius kepinius. Dažniausiai tai nutinka dėl prastos kokybės ar netinkamo aguonų paruošimo. Laimei, yra paprasti, bet patikimi būdai paruošti aguonų įdarą.

Tinkamas pasirinkimas ir plovimas – pirmas žingsnis

Norint išvengti kartumo, svarbu pradėti nuo kokybiškų ingredientų. Rinkdamiesi aguonas parduotuvėje, atkreipkite dėmesį į galiojimo laiką – senos aguonos apkarsta dėl oksidacijos. Grįžus namo, aguonas būtina kruopščiai perplauti 2–3 kartus po tekančiu vandeniu. Patogiausia tai daryti naudojant labai smulkų sietelį, kad neišbyrėtų sėklos. Tokiu būdu pašalinamos nešvarumai ir paviršiniai aliejai, kurie gali suteikti kartų skonį.

Užplikymas ruošiant aguonų įdarą – svarbiausias etapas

Tikrasis aguonų įdaro saldumas atsiskleidžia po garinimo. Nuplautas aguonas užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad skystis apsemtų apie 2–3 cm. Palikite brinkti bent 30–40 minučių, o dar geriau – keletą valandų arba per naktį. Kai kurios šeimininkės pataria aguonas užvirinti ir pavirti 1–2 minutes, o tada leisti joms atvėsti. Karštas vanduo ne tik suminkština sėklas, bet ir pašalina kartumą sukeliančias medžiagas.

Užplikymas ruošiant aguonų įdarą – svarbiausias etapas

Pašalinkite skysčio perteklių

Po mirkymo vandenį būtina visiškai nupilti. Tam vėl pravers smulkus sietelis. Kad įdaras nebūtų per skystas, pasistenkite maksimaliai nuspausti drėgmę, pavyzdžiui, prispaudžiant aguonas šaukštu prie sietelio krašto.

Malimas iki „aguonų pieno“

Galiausiai ateina malimo etapas. Tradiciniu būdu aguonos trinamos su cukrumi specialiame grūstuvėlyje (maquitra), kol atsiranda balkšvas skystis – vadinamasis aguonų pienas. Jei tokio įrankio neturite, puikiai tiks mėsmalė (permaunama 2–3 kartus per smulkiausią sietelį), kavamalė ar galingas plaktuvas. Paruošto aguonų įdaro spalva tampa šviesesnė, konsistencija – vientisa, o kvapas – maloniai saldus.

Laikantis šių paprastų žingsnių, jūsų aguonų įdaras bus švelnus, aromatingas ir be jokio kartumo. Tokį įdarą galima naudoti pyragams, bandelėms, vyniotiniams ir kitiems kepiniams – jis neabejotinai suteiks jiems sodraus skonio.

Šaltinis: rbc.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:aguonosAguonų įdaras

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tinginys su vafliais
Desertai

Tinginys su vafliais

2024-01-20
Kavos punšas
Gėrimai

Kavos punšas

2024-01-17
Stepių šašlykas (čabanų kebabas)
Mėsos patiekalai

Stepių šašlykas (čabanų kebabas)

2024-01-06
Kiaulienos šašlykas
Mėsos patiekalai

Kiaulienos šašlykas

2024-01-29

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?