Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Lietuvis – trečias tarp geriausių Šiaurės Europos jaunųjų virėjų

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2012-02-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lietuvis – trečias tarp geriausių Šiaurės Europos jaunųjų virėjų

Laikas.lt

Savaitgalį Londone vykusiose jaunųjų virėjų varžybose „Hans Bueschkens Young Chef Challenge“ lietuvis Deivydas Praspaliauskas laimėjo bronzos medalį. Pasaulinės vyriausių virėjų organizacijų asociacijos (World Association of Chefs Societies) organizuojamame renginyje, kuriame Lietuvos atstovas dalyvavo pirmą kartą, D. Praspaliauskas buvo trečias tarp Šiaurės Europos šalių deleguotų virėjų ir nusileido tik šiuo metu kulinarijos pasaulio madas diktuojančių Švedijos ir Danijos šalių atstovams.

„Varžybų organizatoriai prieš du mėnesius informavo apie pagrindinius trijų patiekalų, kuriuos turėjau pagaminti, ingredientus, tačiau šios žinios dalyvavimo varžybose nepalengvina. Į renginį vežiausi savo produktus, įrankius, lagaminuose nebeliko vietos įrenginiams. Be to, jo metu svarbu ne tik galutinis rezultatas, bet ir procesas – varžybų ringe išbuvau 5 valandas, per kurias vos kelis kartus pakėliau galvą“, – sakė Deivydas Praspaliauskas, 2010 m. išrinktas geriausiu Lietuvos virėju.

Varžybų Londone dalyviai turėjo pagaminti tris patiekalus po 8 porcijas. Juos vertino penki Pasaulinės vyriausių virėjų organizacijų asociacijos teisėjai. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos deleguotas D. Praspaliauskas ruošė karštą brandintos jautienos užkandį su karamelizuotais svogūnais burokėlių sultyse, pagrindiniam patiekalui – dviem būdais paruoštą otą – virtą su marinuotais burokėliais ir burokėlių daigais bei keptą su grybų ir rudojo sviesto padažu, desertui – braškių parfė, braškių pyragaitį, braškinį ganache ir tapijoką su braškių padažu.

Jaunųjų kulinarų varžybos „Hans Bueschkens Young Chef Challenge“ šiais metais organizuojamos jau šeštą kartą. Kas dvejus metus vykstančio renginio tikslas – suteikti galimybę jauniems, iki 25 metų amžiaus, virėjams pademonstruoti savo talentą tarptautiniu lygiu bei didinti jų meistriškumą. Pirmasis iš Pasaulinės vyriausių virėjų organizacijų asociacijos narių ėmęsis šio tikslo buvo 1980–88 metais jai vadovavęs virėjas iš Vokietijos Hans Bueschkens, kurio garbei ir pavadintos varžybos.
 

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Deivydas PraspaliauskasHans Bueschkens Young Chef Challenge

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gamtos vaistinėlė šaltuoju metų laiku
Naujienos

Gamtos vaistinėlė šaltuoju metų laiku

2013-10-06
Anemija arba kai norisi užkrimsti kreidos
Naujienos

Anemija arba kai norisi užkrimsti kreidos

2014-04-08
Patarimai
Aktualu

Patarimai, kaip elgtis per šalčius ir pūgą

2010-12-01
Esė konkursui „Ištrauk mane iš stalčiaus“: Per daug dalykų. Nuostabių dalykų
Menas

Esė konkursui „Ištrauk mane iš stalčiaus“: Per daug dalykų. Nuostabių dalykų

2012-12-23

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?