Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Cukinijų pietūs – sriuba, pagrindinis patiekalas ir desertas

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2012-08-07
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Cukinijų pietūs – sriuba

Laikas.lt

Dažna šeimininkė suka galvą, kaip panaudoti cukinijas – atėjus jų sezonui daugelio namų balkonuose ar dėžėse pastalėje gulinėja krūvelė šių daržovių. Neskubėkite tradiciškai kepti apvoliojus kiaušinyje, šaldyti ar dalinti draugams. Geriau bičiulius pasikvieskite pietums, kurių trys patiekalai bus iš cukinijų!

Bazilikų ir cukinijų sriuba

sriuba.jpg" width="460" />

Jums reikės:
4 šaukštų sviesto;
1 svogūno;
8 – 9 česnako skiltelių;
4 vidutinio dydžio cukinijų;
4 puodelių sultinio;
ryšulėlio šviežių bazilikų;
trupučio imbiero miltelių, druskos, pipirų

Procesas:
Pjaustytus svogūnus ir česnakus pakepinkite ištirpintame svieste, šiems suminkštėjus trumpai apkepkite cukinijas. Daržoves suverskite į sultinį ir leiskite virti. Cukinijoms išvirus pridėkite bazilikų ir trumpai pavirkite. Vėliau viską pertrinkite, įberkite imbiero (reikėtų berti pusę šaukštelio), druskos ir pipirų, pavirkite kelias minutes.

Galite patiekti su šlakeliu alyvuogių aliejaus ar fetos sūrio kubeliu.

Cukijų blyneliai su mėsos padažu

Jums reikės:
2 cukinijų;
2 vidutinio dydžio morkų;
1 kiaušinio;
trupučio miltų, druskos, pipirų, aliejaus kepimui.
0,5 kg mėsos faršo;
1 svogūno;
Keletos šaukštų grietinės.

Procesas:

Cukinijas ir morkas sutarkuokite burokine tarka, į masę įmuškite kiaušinį, pridėkite miltų, druskos ir pipirų. Formuokite nedidelius blynelius ir juo kepkite įkaitintame aliejuje. Iškeptus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Paruoškite padažą – aliejuje apkepinkite svogūnus, suverskite faršą, trumpai pakepkite, pridėkite prieskonių, druskos ir kelis šaukštus grietinės. Patroškinkite mėsą ant silpnos ugnies.
Blynelius patiekite su keliais šaukštais mėsos padažo.

Trupinių plokštainis su cukinijomis

Jums reikės:
4 puodelių miltų;
3 puodelių cukraus;
250 – 300 gramų sviesto;
8 – 10 puodelių kubeliais pjaustytų cukinijų;
1 – 2 citrinų sulčių;
trupučio druskos, cinamono, muskato miltelių.

Procesas:
Pasiruoškite trupinių tešlą – dideliame inde sumaišykite miltus, 2 puodelius cukraus, šaukštelį cinamono ir žiuopsnį druskos. Šaltą sviestą supjaustykite gabaliukais ir juos dėkite į miltų mišinį. Rankomis formuokite trupinius. Skardą uždenkite kepimo popieriumi ir ant jo sudėkite sluoksnį trupinių (nekraukite visko, trečdalį ar ketvirtadalį trupinių pasilikite). Trupinių pagrindą šaukite į karštą orkaitę maždaug 10-čiai minučių. 

Metas įdaro ruošimui – cukinijų kubelius keptuvėje troskinkite citrinų sultyse. Pakaks 6 – 8 minučių. Suberkite likusį puodelį cukraus, cinamono ir muskato riešuto miltelių. Pakaitinkite dar 5 minutes, to turėtų pakakti, kad cukrus ištirptų, o cukinijos šiek tiek karamelizuotųsi.
Ant skardoje apkeptų trupinių dėkite cukinijų įdarą. Viršų apibarstykite nekeptų trupinių likučiais. Šaukite į orkaitę geram pusvalandžiui – trupiniai turi tapti aukso spalvos. Ištraukus iš orkaitės palaukite kol kepinys truputį atvės, pjaustykite kubeliais. Galite patiekti su vaniliniais ledais. 

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:cukinijoscukinijų blyneliaicukinijų plokštainisreceptaitrinta cukinijų sriuba

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas laukia savanorių iš viso pasaulio
Aktualu

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas laukia savanorių iš viso pasaulio

2014-04-25
„TEDxVilnius 2011“ – pasiruoškite būti nustebinti
Aktualu

„TEDxVilnius 2011“ – pasiruoškite būti nustebinti

2011-10-24
Jaunieji Europos rašytojai kviečiami „prabilti“ kiniškai
Aktualu

Jaunieji Europos rašytojai kviečiami „prabilti“ kiniškai

2014-06-17
Mados tendencijos: 2014-ųjų rudenį šildys jausmingi kvapai
Naujienos

Mados tendencijos: 2014-ųjų rudenį šildys jausmingi kvapai

2014-09-16

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?