Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Savaitgalio receptas. Morkų ir žuvies „risotto“

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2012-08-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Savaitgalio receptas. Morkų ir žuvies „risotto“

Laikas.lt

Risotto – tradicinis italų virtuvės patiekalas, gaminamas su įvairiausiais priedais ir suteikinatis daugybę erdvės fantazijai. Lietuvoje, tiesa, nepelnytai menkai žinomas. Pakeiskime tai ir sekmadienio pietums ar vakarienei pasiruoškime šį tikrai nesudėtingą, tačiau sotų ir sveiką patiekalą!

4 rimtoms porcijoms jums reikės :
2 stiklinių ryžių;
4 – 5 morkų;
1 didelio svogūno;
0,5 kg baltos žuvies filė (jūros lydeka, pangasija ar pan.);
0,5 stiklinės tarkuoto parmezano;
1 stiklinės baltojo vyno;
0,5 litro sultinio;
Alyvuogių aliejaus;
Prieskonių: druskos, pipirų, kario, žalumynų.

Procesas:
Išsirinkite pakankamai gilią keptuvę. Smulkiai kapotą svogūną apkepinkite alyvuogių aliejuje (beje, beveik visi italų virtuvės receptai prasideda būtent šiais žodžiais); kai svogūnas ims gelsti suverskite nevirtus ryžius, kepinkite kol ryžiais pagels. Supilkite vyną ir palaukite, kol alkoholis nugaruos. Ryžius užpilkite sultiniu. 

Morkas pjaustykite plonomis juostelėmis, suverskite jas į besitroškinančius ryžius. Morkoms ėmus minkštėti sudėkite gabaliukais pjaustytą žuvį.

Gardinkite prieskoniais, žalumynais. Nuolat stebėkite, kad visas sultinys nenugaruotų ir jeigu reikia, tai papildykite. Jeigu sultinys baigsis, o ryžiai dar nebus pakankmai minkšti, tai nesijaudinkite, galite įpilti vandens, tiesiog tuomet dėkite kiek daugiau prieskonių.

Ryžiams ir kitiems produktams išsitroškinus sultinio nebepilkite ir intensyviai maišykite, kol nugaruos sultinio likučiai – risotto neturi būti birus, bet perdėm daug skysčio taip pat nereikia. Sultiniui bebaigiant garuoti sumeskite tarkuotą sūrį – jis sulipins produktus ir suteiks papildomo skonio.

Viskas! Risotto galite ruošti beveik su bet kuo arba nedėti papildomų priedų, o patiekti, kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalų, daržovių troškinių. 

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:morkosreceptairisottoryžiaizuvis

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Monospektaklis KOBA - istorija apie Staliną
Menas

Monospektaklis KOBA – istorija apie Staliną

2011-03-22
Pasirodė mažiausi energiją taupantys mini kompiuteriai (Foto)
Aktualu

Pasirodė mažiausi energiją taupantys mini kompiuteriai (Foto)

2011-02-01
„Facebook“ vartotojai galės nemokamai nukeliauti į Japoniją
Įdomu

„Facebook“ vartotojai galės nemokamai nukeliauti į Japoniją

2011-10-11
Įvestas žiemos laikas neišsklaidys rudeninio nuovargio
Naujienos

Įvestas žiemos laikas neišsklaidys rudeninio nuovargio

2015-10-22

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?