Now Reading
Knygų pusryčiuose – šiurpuliukai Siaubų autobuse 2 (konkursas)

Knygų pusryčiuose – šiurpuliukai Siaubų autobuse 2 (konkursas)

Knygų pusryčiuose – šiurpuliukai Siaubų autobuse 2 (konkursas)

Laikas.lt

Olandų rašytojo Paulo van Loono knygų serija „Siaubų autobusas“ yra skirta smalsiems skaitytojams, norintiems patirti kažką nepaprasto ir smagiai pasišiurpinti. Daugeliui jaunųjų skaitytojų šis kūrinys tampa viena mėgiamiausių vaikystės knygų. Vaikams pritaria Lietuvos ir kitų šalių bibliotekininkai, P. van Loono knygą įtraukiantys į rekomenduojamos literatūros sąrašus. Sausio pradžioje antrąją serijos dalį „Siaubų autobusas 2“ lietuviškai perleido leidykla „Nieko rimto“.

Knygoje „Siaubų autobusas 2“ grupelė draugų įsigauna į apleistas automobilių kapines ir, užėjus liūčiai, pasislepia sename autobuse. Iš pažiūros visai nebloga slėptuvė pasirodo besanti kupina paslapčių… Netikėtai iš radijo imtuvo pasigirsta rašytojo Nonvalo balsas, pristatantis kassavaitinę skaitymų programą, skirtą keistoms istorijoms apie mylimus daiktus ir žmones. Ar kada pagalvojote, ką darytumėte, jei jūsų tėvai staiga imtų ir pavirstų vampyrais? O geriausia draugė pasirodytų besanti ne paprasta mergaitė, bet iš kitų laikų atkeliavusi dvasia? Arba kodėl per pilnatį mokytoja ima elgtis taip keistai? Tačiau kad ir kokiomis baisiomis istorijomis grupelę bandytų įbauginti laidos vedėjas, draugai taip lengvai nepasiduoda! Argi šie, iš radijo imtuvo sklindantys pasakojimai, gali būti šiurpesni už tas tiek kartų girdėtas ir pačių pasakotas istorijos prie stovyklos laužo arba grįžtant iš mokyklos ekskursijos? Truputį išsigąsti kartais būna net visai smagu. Ypač jei po to gali nusijuokti, uždegti šviesą, išgerti arbatos ir vėl grįžti prie kasdieninių rūpesčių. 

Būtent tokį variantą vaikams siūlo P. van Loonas. Rašytojas nevengia žaisti mažųjų skaitytojų vaizduotę ir pačias įvairiausias fantastines būtybes, gyvūnus bei reiškinius įpina į šių dienų kasdienybę. Juk nuo senų senovės mažieji sulaikę kvapą klausydavosi pasakojimų apie raganas, velnius ir kitokias mistines būtybes, gyvenančias šalia mūsų. Tik dabar jas galima sutikti nebe miške ar pelkėje, bet apleistose automobilių kapinėse ar tuščioje didmiesčio gatvelėje.

P. van Loono serija „Siaubų autobusas“ Olandijoje sumušė visus populiarumo rekordus ir buvo išversta į daugelį kalbų. Pats rašytojas su skaitytojais žaidžia ir realiame gyvenime: jį retai pamatysi be privaloma detale tapusių akinių nuo saulės ir tamsių drabužių. Per dvidešimt penkerius kūrybos metus jis parašė virš šimto knygų ir, skaitytojų džiaugsmui, neketina sustoti. „Siaubų autobusas 2“ yra antroji serijos knyga, išleista lietuviškai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Į tėvų nuogąstavimus, kad kai kuriems vaikams šiurpuliukų gali būti per daug, visu balsu paprieštarautų patys skaitytojai. „Nieko rimto“ atstovai, besilankantys mokyklose ir tiesiogiai bendraujantys su vaikais, teigia, kad net ir didžiausi nenuoramos suklūsta išgirdę knygos pavadinimą, o po to prašo dar daugiau baisių istorijų. Jiems pritaria ir Ukmergės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos vaikų skyriaus bibliotekininkė Rita Chmieliauskienė: „Vaikai ieško „Siaubų autobuso“ ir apskritai visokių siaubo knygų. Pirmoji dalis, išleista 2012-ųjų pradžioje, jau visai suskaityta, todėl antroji tikrai labai džiugina“. Bibliotekininkė taip pat pridūrė, kad visuomet įspėja vaikus, kad knyga yra šiurpi, tačiau ne visi pritaria jos nuomonei. Juk „Siaubų autobusą 2“ skaitantis penktokas jau gana savarankiškas ir suaugęs, todėl ši knyga – puiki priemonė jaunojo drąsuolio narsai ugdyti.

Norėdami laimėti šią linksmai šiurpią knygą, dalyvaukite konkurse!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top