Now Reading
Ateitį formuojanti patirtis – tapk jaunuoju žurnalistu!

Ateitį formuojanti patirtis – tapk jaunuoju žurnalistu!

Ateitį formuojanti patirtis – tapk jaunuoju žurnalistu!

Laikas.lt

Eurodesk Lietuva ir Europos Sąjungos programa „Veiklus jaunimas“ kviečia 14 – 29 metų jaunus žmones tapti jaunaisiais žurnalistais. Mėgstantys rašyti, fotografuoti, filmuoti, tyrinėti ir kurti kitokiais būdais atras čia savo vietą, galės ne tik daugiau sužinoti apie europines temas ir įgyti žurnalistinio darbo gebėjimų, tačiau ir dalyvauti kompetencijų kėlimo renginiuose, susipažinti su bendraminčiais ir patirties semtis iš profesionalų.

Jaunųjų žurnalistų tinklas veikia jau trečius metus, o jo tinklo nariai teigia įgavę vertingos patirties ir patobulėję kaip asmenybės. „Kadangi domiuosi žurnalistika, šis tinklas man suteikė galimybę realizuoti savo gebėjimus bei juos plėtoti, susipažinti su panašiai mąstančiais žmonėmis, pabendrauti su profesionaliais žiniasklaidos atstovais. Tai puiki galimybė ne tik perteikti informaciją jauniems žmonėms, bet ir proga pačiai sužinoti daug naujienų, nes buvimas tinkle tarsi įpareigoja domėtis įvairiomis, su jaunimu susijusiomis aktualijomis. Į šį tinklą žiūriu kaip į asmenybės ugdymo priemonę“, – teigia Živilė Raškauskaitė, jaunųjų žurnalistų tinklui priklausanti jau nuo 2011 metų.

Jaunųjų žurnalistų tinklas tampa tiesiogine investicija į savo ateitį. „Jauni žmonės, prisijungę prie tinklo įgyja žurnalistinių kompetencijų, pabendrauja su profesionalais, taip pat gali iš arčiau pamatyti žurnalistų darbą organizuojamų stažuočių metu, įsigilinti į tam tikras temas ir tapti jų specialistais. 2012 metais daug dėmesio skyrėme daugiakalbystei, tačiau netrūko straipsnių ir savanorystės, studijų užsienyje temomis. Jaunieji žurnalistai jau parengė virš 240 straipsnių ir pateikė virš 230 nuotraukų“, – pasakoja Eurodesk Lietuva programos vadovas Evaldas Rupkus.

2013 metais taip pat akcentuojamos aktualios ir svarbios temos. „Kviečiame jaunuosius žurnalistus domėtis ES piliečių metais, Europos jaunimo savaite, Lietuvos pirmininkavimu ES Tarybai. Jaunieji žurnalistai turės galimybę kurti reportažus keliuose tarptautiniuose pirmininkavimo renginiuose jaunimui ir taip įgyti unikalios tarptautinės žurnalistikos patirties“, – apie 2013 m. tinklo naujoves pasakoja ES programos „Veiklus jaunimas“ projektų koordinatorė Agnė Kviklienė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Eurodesk yra 33 Europos šalyse veikiantis jaunimo informacijos tinklas, skirtas jaunimui ir dirbantiems su jaunimu, teikiantis nemokamą aukštos kokybės informaciją ir patarimus apie Europos Sąjungos teikiamas galimybes: studijas, savanorystę, mainus, keliones, įsidarbinimo galimybes bei finansavimo programas. Išsamesnė informacija www.žinauviską.lt.

ES Programa „Veiklus Jaunimas“ suteikia jauniems žmonėms neformalaus ugdymo(-si) galimybes bei finansines subsidijas jų inicijuotiems bei įgyvendinamiems projektams. Lietuvoje programą koordinuoja Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra. Išsamesnė informacija – www.jtba.lt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top