Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadieninis Jurgos receptas: virtiniai su varške ir špinatais

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-04-28
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Sekmadieninis Jurgos receptas: virtiniai su varške ir špinatais

Laikas.lt

„Laikas.lt“ toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome  paprastus, bet labai gardžius Jurgos virtinius su varške ir špinatais.

Sudėtis:

Virtinių tešlai:

  • 3 stiklinės miltų
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinė verdančio vandens
  • Druskos pagal skonį


Įdarui:

  • 400 g. liesos varškės
  • 50g. grietinėlės
  • 200 g. špinatų
  • 3 v.š. aliejaus
  • Druskos, pipirų

Labai mėgstu naminius virtinius, bet visada labai tingėdavau juos gaminti. Užmaišyti ir iškočioti tešlą būdavo didžiausias pragaras, kol neatradau šio tešlos recepto. Kočiojant ji nei limpa, nei susitraukia – paprasta, lengva ir minkšta. Taigi, pradėkite būtent nuo jos. Dvi stiklines miltų rankomis ištrinkite alyvuogių aliejumi, užpilkite verdančiu vandeniu ir labai gerai išmaišykite. Labai svarbu, kad neliktų gumulėlių! Supilkite paskutinę stiklinę miltų, išminkykite tešlą ir palikite atvėsti.

Kol tešla vėsta, pasigaminkite įdarą. Sumaišykite varškę su grietinėle ir trintuvu sutrinkite iki kreminės masės. Verdančiu vandeniu nuplikykite špinatus, nusausinkite ir supjaustykite. Į varškės kremą įmaišykite špinatus, aliejų, druską bei pipirus (beje, įdaras gali būti ir kitoks:  malta mėsa, bulvės, grybai ar netgi varškės sūreliai. Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos!).

Kai tešla jau atvėsusi, galima ją kočioti. Paprasčiausia būtų ją padalinti į keletą mažesnių dalių ir stengtis kočioti stačiakampio formos. Iškočiota tešla turi būti 20 centų storumo. Ant tešlos krašto arbatiniu šakteliu dėkite varškę, užlenkite tešlą ir stikline išspauskite pusrutulius. Kraštus galite užlenkti, uraityti, užspausti – kaip jums gražiau. Virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 5-7 minutes.

Neseniai atradau Bešamelio padažą, kuris kolkas man tinka prie visko, tad ir prie šių virtinių rekomenduoju! Jį pasidaryti labai paprasta: ant silpnos ugnies, keptuvėje ištirpinkite 2 v.š. sviesto, įberkite 1 v.š. miltų ir kepinkite kol miltai įgaus auksinę spalvą. Plona srovele supilkite stiklinę pieno ir maišykite tol, kol padažas ims tirštėti. Įberkite drusos, pipirų, būtinai muskato, viską gerai išmaišykite ir gardintinkite tiek virtinius, tiek mėsos, bulvių ar makaronų patiekalus.



Skanaus ir gražaus sekmadienio!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:jurgos receptassekmadieninis receptasvirtiniai su varške ir špinatais

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Paskelbti „Halls Winter Rally“ greičio ruožų žemėlapiai
Aktualu

Paskelbti „Halls Winter Rally“ greičio ruožų žemėlapiai

2011-01-24
Individualia veikla užsiimantiems - palankesnės sąlygos
Aktualu

Individualia veikla užsiimantiems – palankesnės sąlygos

2010-12-29
Knygų pusryčių konkursas: „Trumpa kino istorija. Nuo XX a. 5-ojo dešimtmečio iki XXI a. pradžios“
Laikas.lt pusryčiai

Knygų pusryčių konkursas: „Trumpa kino istorija. Nuo XX a. 5-ojo dešimtmečio iki XXI a. pradžios“

2013-12-06
Pretendentai fotosesijai laimėti - Simona ir Martynas
Naujienos

Pretendentai fotosesijai laimėti – Simona ir Martynas

2011-02-09

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?