Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadieninis Jurgos receptas: pienių ir špinatų pesto

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-05-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadieninis Jurgos receptas: pienių ir špinatų pesto

Laikas.lt

„Laikas.lt“ toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos pienių ir špinatų pesto.

Sudėtis:

  • Šviežių, jaunų pienių lapelių
  • Špinatų lapų
  • Sėklų mišinio (linų sėmenys, sezamo sėklos, saulėgražos, moliūgų sėklos)
  • kietojo sūrio
  • Alyvuogių aliejaus
  • Citrinos
  • Česnako
  • Druskos

Visų ingredientų kiekis ir proporcijos priklauso nuo Jūsų skonio bei norų. Kadangi pienės – tikrai ne kiekvieno skoniui (net ir jauni lapeliai yra kiek karstelėję), todėl prieš gaminant reikėtų į tai atsižvelgti. Šį kartą aš ėmiau 1:2, t.y. 1 dalis pienių lapelių ir 2 dalys špinatų – jautėsi švelnus karstelėjęs skonis, kuris suteikė malonaus pikantiškumo. Kita svarbi taisyklė – pienes rinkite toliau nuo miesto: sode, kaime, užmiestyje ir pan.

Taigi, gaminimo eiga:

Visų pirma atidžiai atrinkite pienes, jas gerai nuplaukite ir palikite nuvarvėti. Špinatus sudėkite į kiaurasamtį ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sėklų mišinį. Pienes, špinatus, sėklas bei česnaką sudėkite į dubenį ir sutrinkite trintuvu (blenderiu). Kad būtų lengviau trinti, po truputį pilkite alyvuogių aliejų – jis skirtas gražiai sulipinti į vientisą masę, tačiau tikrai neturi viskas jame plaukioti. Beveik ir baigta, teliko smulkia tarka sutarkuoti kietąjį surį (tinka „Džiugas“, permezanas ir kt.), išspausti citrinos sulčių, įberti druskos, išmaišyti ir… Skanauti! Mes tepemės ant šviežio batono – buvo labai skanu. Tačiau, manau, tiktų ir prie makaronų ar kitų patiekalų.

Skanaus!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:jurgos receptaspienių ir špinatų pestosekmadieninis receptas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Laukine dvasia persmelktos atsiskyrėlių fotografijos
Menas

Laukine dvasia persmelktos atsiskyrėlių fotografijos

2014-08-14
Devintieji „Vilniaus kino šortai“: 55 trumpi
Kinas

Devintieji „Vilniaus kino šortai“: 55 trumpi, bet filmai iš 27 šalių

2014-09-29
Žmonijos ateitis – kiborgai?
Aktualu

Žmonijos ateitis – kiborgai?

2012-02-17
Vilniuje plaks didžiausia Lietuvos krepšinio širdis
Įdomu

Vilniuje plaks didžiausia Lietuvos krepšinio širdis

2011-04-29

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?